Hlavní obsah

Průměrně se manželé pohádají 250krát do roka a sex mají jednou za tři dny

Londýn

Máte pocit, že jako rodina nefungujete dobře? Pak vězte, že v tom nejste vůbec sami. Jak vypovídá poslední průzkum britských vědců, průměrná rodina ročně zažije 250 hádek a 116 souloží, což znamená sex zhruba jednou za tři dny. A jeden z manželů během roku také třicetkrát práskne dveřmi v projevu velkého nesouhlasu s názorem druhého či jako výraz naštvanosti.

Foto: Profimedia.cz

Třenice mezi partnery nejsou nepřirozené.

Článek

V rodině se pak za rok vymění 610 polibků a musí se utřít zhruba 120 rozlitých nápojů.

„Každý dům a každá rodina má vlastní příběh, který lze převyprávět, ať už špatný, či dobrý. Domov je místem, kde vyrůstají děti, slaví se narozeniny a Vánoce, ale lidé se tam také hádají, třískají dveřmi a připalují večeři. Každý domov má mnoho příběhů,“ uvedla Nikki Sellersová ze společnosti Esure, která průzkum v britských domácnostech provedla.

Jedna hádka na každý den a půl – 250 za rok – není zrovna málo. Třenice mezi partnery či rodiči a dětmi ale nejsou nepřirozené. Důležité je, jestli se v rozepři soupeři umějí hádat. Klíčovou schopností partnerů, kteří mají úspěšný a spokojený vztah, je totiž umět vyhrávat střídavě.

Experimentální výzkum z Japonska prokázal, že lidé, kteří ve vztazích obratní nejsou, se snaží při neshodách vždy prosadit svou a vyhrát. Ale partneři, kteří žijí dlouho v manželství a vztahu a navíc jej hodnotí jako spokojený a šťastný, vycházejí z hádek jako vítězové střídavě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám