Hlavní obsah

Prostatický aerobik pomůže i sexuální výkonnosti

Novinky, Právo

Co mužům nejčastěji znepříjemňuje spánek? Výzkum provedený v USA ukázal, že nejčastěji to je potřeba jít v noci na záchod.

Článek

Tento problém se týká 65 procent dotázaných. Jen 19 procent Američanů si stěžovalo na nějaké bolesti, šest procent na kašel, stejný počet na pálení žáhy a tři procenta na bolesti hlavy.

K tomu, aby nejčastější problém muži překonali, jim prý může pomoci sada cviků nazvaná prostatický aerobik, který upravil americký lékař dr. Herb Ross. Uvědomil si totiž, že prostata nejen negativně ovlivňuje močové funkce, ale také může být napadena rakovinou, nezhoubným zbytněním nebo záněty.

Pokud se týká podstaty cviků, nečekejte nic světoborného. Jedná se o adaptaci známých Kegelových cviků, které jsou ovšem určeny ženám s inkontinencí. Principem cviků je posílení svalů pánevního dna, jež slábnou nejen ženám, ale i mužům. Pokud zesílí, mohou se muži nadít lepšího krevního oběhu v prostatě, močovém měchýři i ostatních částí močových cest.

A nejen toho. Právě stahy svalů pánevního dna jsou podstatou silných prožitků orgasmu. Je možné se domnívat, že pokles sexuálních funkcí u mužů od 35 let se dá přičíst právě slábnutí těchto svalů. Pokud vás tyto cviky zajímají, můžete si prostřednictvím internetu elektronicky objednat instruktážní brožuru, která je zdarma. Je třeba jen ovládat angličtinu a kontaktovat adresu www. sleeptoday.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám