Hlavní obsah

Proč ženy milují bezprostřední a sebevědomé muže

Novinky, bok

Dilema, jak a čím nejlépe zaujmout opačné pohlaví, neřeší jen ženy. I pánové často váhají a nejsou si jistí, co jejich vyvolenou nejvíce zaujme a na co se tak soustředit. Odborníci mají jednoduchou radu, chovat se přirozeně a mít zdravé sebevědomí. Taková kombinace platí na každou ženu.

Foto: Profimedia.cz

Upřímnost, otevřenost, zdravé sebevědomí a nebát se vyjadřovat city – to jsou hodnoty, které ženy u mužů hledají.

Článek

Většinou to bývají ženy, které na internetu, různých sociálních sítích či v časopisech vyhledávají rady, jak si vylepšit své šance při seznamování. I mnozí pánové tak činí, jen se k tomu tak často nehlásí. A ti, kteří neholdují ani jednomu, se řídí jen tím, co si myslí, že je správné.

Ne vždy je ale jejich přístup ideální, což dokládají i různé studie, ve kterých se ženy svěřily, co jim na mužích nejvíce vadí. Nejčastější výtkou bývá neupřímnost, přílišná pasivita, nejasný záměr (a to jak seznamovací, tak i do života) nebo také očividné nucení do každé aktivity.

To potvrzuje i psychoterapeut David Klow z Chicaga. „Přirozenost je u mužů při seznamování důležitá, stejně jako je pro ženy důležité spolehnout se na dobré vedení při tanci. Jestliže se žena nemůže spolehnout na partnerovy taneční pohyby, nejspíš si budou šlapat na nohy. Při správném vedení ale vyhrají oba.“

Server Askmen přinesl největší výhody z pohledu žen, když je muž sebevědomý a upřímný.

Zbytečně se nestresuje 

Seznamování by mělo být především zábavné. Pokud je muž neupřímný, přetvařuje se, žena to dříve či později pozná. Čím více pak bude v návaznosti na to zjišťovat, jak se muž doopravdy v její společnosti cítí, o to méně jisté budou mužovy šance do budoucna. A o to více stresu a nejistoty se do možného vztahu vloudí.

Vyzařuje důvěru 

Sebevědomí muži jsou jednoduše sexy. Důvěra v sebe sama vede k upřímnosti, čehož si jsou ženy dobře vědomy.

„Jednoduchost ve vyjadřování, otevřenost a upřímnost je afrodiziakum, kterého je ve vztahu potřeba. Spousta lidí si myslí, že jsou to peníze nebo vzhled, po čem ženy touží, ale ve skutečnosti je to důvěra, smysl pro humor a přirozený úspěch,“ vysvětluje vztahová odbornice Dubna Masiniová.

Upřímný muž si nezahrává

Upřímný muž se bude chovat k ženě čestně, a pokud ho nezaujme, nebude sebe ani ji trápit dalšími schůzkami.

I když pravda a upřímnost někdy mohou bolet, ženy mají rády, když jim muž dá ihned najevo, že nemá zájem, než se to dozvědět až po několika schůzkách, nebo dokonce až po společně strávené noci.

Krása sebevědomí a upřímnosti tkví v tom, že ženy u mužů s takovými kvalitami cítí jistotu a vědí, že pokud je bude něco trápit, mohou si s mužem bez ostychu promluvit, nebudou se muset přetvařovat a doufat, že na to muž přijde sám.

Nebojí se projevovat city 

Upřímný muž nebude dělat okolky a chodit okolo horké kaše. Nebude se přetvařovat kvůli možnému odmítnutí, stejně tak nebude ukrývat své city. A muži, kteří se umí v tomto ohledu jasně vyjádřit, opět ženy přitahují mnohem více než ti, kteří se stydí nebo si nejsou jistí.

Reklama

Související témata:

Související články

První dojem je při seznamování důležitý

Udělat dobrý dojem na někoho nového je nedílnou součástí života. Potýkáme se s tím v zaměstnání, při seznamování s novými kamarády i v partnerských vztazích....

Chyba, která ženám brání v seznamování

Seznámit se s mužem, který bude splňovat co nejvíce požadavků na potenciálního životního partnera, je snem snad každé ženy. Jenže najít toho pravého nebývá...

Moderní seznamování aneb pravidla randění

Seznamování s novým partnerem je krásným okamžikem plným očekávání, stejně tak ale i obdobím nervozity a stresu. V čem jít na první rande, kdy je vhodná doba...

Výběr článků

Načítám