Hlavní obsah

Proč muži slibují věčnou lásku, a pak bez vysvětlení zmizí

Novinky, bok

I v tom nejkrásnějším vztahu vám nikdo nezaručí, že vydrží věčně, a to z jakýchkoli příčin. Na vině může být přílišná odlišnost partnerů, nuda, stereotyp... Někdy ale muž bez vysvětlení najednou zmizí, aniž by byl nějaký důvod, a už se neozve. Proč někteří volí právě takovou variantu?

Foto: Profimedia.cz

Útěk ze vztahu je pro některé muže jediné řešení.

Článek

S trochou nadsázky by se dalo říci, že se někdy v životě z nepohodlného vztahu vytratil jako pára nad hrncem minimálně jednou každý muž. Nejdřív sliboval nehynoucí lásku a cestu kolem světa, a v další minutě byl najednou nezvěstný – nebral telefony, nepřišel na schůzku atd.

Pro takové chování, které někteří pánové praktikují poměrně často, mají ženy specifické pojmenování, jde o tzv. ghosting (podle slova ghost – duch, pozn. red.). Co k takové reakci muže vede, se pokoušel zjistit server Cleo.

Kde je základní chyba

Zpočátku je nutné říct, že ať už je důvod pro náhlý úprk jakýkoli, takovýmto způsobem se prostě nerozchází. Někdy může být důvod více než jasný. Muž dostal, co chtěl, a víc už ho nezajímá. Je to možná drsná realita, ale i takové případy se v dnešní době často vidí.

Horší varianta je ta, když vztah vypadá (i po prvním sexu) nadějně, nikde žádný zádrhel na obzoru, a najednou po několika týdnech se partner tiše ze dne na den vytratí. I tady se dá ale najít logické vysvětlení.

Někdy za to mohou v základu samy ženy. Do nového vztahu se vrhnou s vervou a začnou s náturou sobě vlastní všechno plánovat. Najednou to tak není jen „já”, ale „my”. Náš první výlet, první dovolená, naše společné svátky, náš pes atd. Rizikové může být také pozvat nového partnera na nějakou společenskou akci, kde se sejde většina rodiny partnerky (například něčí svatba).

Takové akce v mužích samy o sobě vyvolávají rozporuplné pocity, a pokud je zde ještě vyhlídka, že bude postaven před celou rodinu, může se jednoduše stát, že to prostě nerozdýchá a raději uteče.

Reklama

Související témata:

Související články

Mužů v domácnosti si ženy příliš neváží

Stále častěji se stává, že žena vydělává více či má lepší práci než její partner, a tak péči o děti i domácnost přebírá muž. Ne vždy to pánové přijímají...

Výběr článků

Načítám