Hlavní obsah

Proč muže lákají potvory

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po provalení nevěry se ženy často samy sebe ptají, v čem je jejich nástupkyně lepší, co má navíc? Podle psychologů je to přitom velmi jednoduché, muži jednoduše milují potvory. Nikdy to není jen o kráse, ale často o sebevědomí, komunikaci a umění manipulace. Všechny tyto schopnosti se tak ženy mohou naučit. Stačí chtít a začít respektovat jednoduchá pravidla.

Foto: Profimedia.cz

Zvýraznění plných rtů v mužské fantazii představuje touhu a vzrušení.

Článek

1. Muži respektují ženy, které jsou silné, milují svůj vlastní život a nevzdají se ho ani v okamžiku, kdy o ně muž projeví zájem.

„Chytré ženy prostě vědí, že se nemohou svému partnerovi ve všem přizpůsobovat. Stále jim musí zůstat jejich přátelé, koníčky, ale i styl oblékání. Jednoduše musí se oblékat podle toho, v čem se cítí dobře, a ne zda se to líbí, či nelíbí partnerovi,” upozorňuje koučka Lenka Černá ve svém pořadu Restart života Proč ženy milují potvory na internetové televizi Stream.cz.

2. O snadné úlovky nemají zájem. Muži potřebují při lovu partnerky vyvinout nějaké úsilí, o to víc si jí pak váží.

3. Ze ženy by mělo vyzařovat, že dokáže žít sama –- jednoduše že nehledá chlapa za každou cenu. Raději počká na toho pravého.

4. Důstojnost a hrdost nade vše – přestože se často říká, že muže odstrašují příliš silné a tvrdohlavé ženy, ve skutečnosti to může být naopak. Muži nechtějí získávat věci ani ženy příliš snadno. Je pro ně velkou výzvou okouzlit právě tyto na první pohled nedostupné ženy.

5. Nemusíš si vzít perfektního člověka. Můžeš si vzít zajímavou osobu. A ta zajímavost je dle autorky knihy Proč muži milují potvory Sherry Argové právě v ženské nepředvídatelnosti. Muž by v ženě neměl umět okamžitě číst, stále by měl mít v sobě určitou míru nejistoty. Jedině tak žena docílí, že pro svého muže nebude samozřejmostí.

6. Není to o chování, je to o sebeovládání. Žena se silnou sebekontrolou má nesmírnou moc. Když se žena bude vedle muže cítit na druhé koleji, pak jí nepomůžou žádné výčitky ani výbušné scény. Zafunguje jedině to, že přijde za svým partnerem a s naprostým klidem mu řekne, že se již v tomhle vztahu necítí dobře a přeje mu hodně štěstí v jeho dalších vztazích. Sebeúcta, důstojnost a pak také přímá řeč každého muže zcela odzbrojí a začne sám o vztah s vámi bojovat. Pokud ne, pak za to jistě nestojí a je zbytečné se kvůli tomu trápit.

7. Péče o vzhled je velmi důležitá. Žena by na sobě měla neustále pracovat. Naučit se muže zaujmout a zaútočit na jeho psychiku a sexualitu všemi dostupnými prostředky a připoutat si ho tak k sobě.

Prvním krokem může být naučit se potlačovat své nedostatky v kráse a naopak podtrhnout své přednosti. Důležitou roli zde může sehrát pouhé líčení. „Žena nemusí být nijak zvlášť intenzivně nalíčená, musí však budit dojem, že je symetrická, mladá a zdravá. K tomu mnohdy postačí jemný make-up, který zakryje nedostatky, pleť sjednotí a dá jí i nádech zdraví. Zapomenout ale nesmí ani na své rty. Zvýraznění plných rtů v mužské fantazii představuje touhu a vzrušení, souvisí to s tím, že samičkám při vzrušení rty mírně naběhnou. Použití lesku na rty u muže evokuje lubrikaci, která vzrušení doprovází,“ vysvětluje sexuoložka PhDr. Dr. Phil. Laura Janáčková, CSc.

„Růž na lícních kostech představuje mírné zčervenání, typické pro dvoření, i to souvisí se vzrušením. Zvýraznění očí a vhodná tonáž očních víček atraktivitu ženy ještě umocní. Muži preferují velké, od sebe vzdálené oči. I toho správným líčením lze snadno dosáhnout. Stejně jako pečlivě vytvarované obočí. Pokud má žena obočí vytrhané do zvednutého oblouku, muž tvar podvědomě interpretuje jako zájem ze strany ženy,“ dodává Janáčková.

Klamat lze ale i svým tělem. V mužském pojetí krásy má ideální postava tvar přesýpacích hodin, ve kterých horní rozšířenou část představují prsa, zúženým místem hodin je útlý pas a dolní rozšíření znázorňují zaoblené ženské boky. Prsa a boky mužský mozek interpretuje jako záruku plodnosti, zatímco zúžený pas je „zárukou“ toho, že žena v době seznámení není těhotná a je ve vhodném věku.

Stačí tedy zvětšit prsa pomocí podprsenky, u halenek použít nejrůznější řasení a nabírání, aby pohledově vzrostl objem hrudníku. K tomu zvolit kalhoty či sukni se zvýrazněným pasem a boky ozvláštnit na kyčle spadlým výrazným páskem. Samozřejmostí by poté měly být vysoké podpatky, které jsou pro muže taktéž velmi atraktivní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám