Hlavní obsah

Proč je lepší se na prvním rande vyhnout alkoholu

Novinky, ema

Ženy si na prvním rande nemusí nasazovat pouze a jen růžové brýle. Pokud vypijí trochu alkoholu, dá se mluvit například i o tzv. ´pivních´ brýlích. Ty mají za následek to, že pak častokrát opadají zábrany. Bylo prokázáno, že pokud ženy na prvním rande pijí alkohol, daleko pravděpodobněji pak souhlasí s intimnostmi.

Foto: Profimedia.cz

Společně s rostoucím počtem drinků opadají i zábrany.

Článek

Výsledky nové studie hovoří jasně. Pokud žena požije alkohol, je až o 86 % více pravděpodobné, že se svým protějškem skončí v posteli. U mužů to platí dokonce u 92 % případů.

Průzkum provedla on-line seznamka Ilcit Encounters, která se zeptala svých 1000 uživatelů, jak to mají s alkoholem na prvním rande a zda má jeho popíjení nějaký vliv na vývoj jejich romantické schůzky.

Stoupá atraktivita i riziko sexu na jednu noc

Tři čtvrtiny žen prozradily, že díky několika drinkům v jejich očích stoupá atraktivita protějšku, a to i přesto, že se jim ze začátku partner příliš nelíbil.

Muži v 84 % přiznávají, že s narůstajícím množstvím alkoholu se jim ženy líbí víc a víc. I díky tomu se pak stávají horlivějšími, co se týče případných šancí na fyzický kontakt.

Konzumace alkoholu na prvním rande tedy může zásadně přispět k tomu, aby se z fyzicky neatraktivní osoby stal přitažlivý protějšek. Dvě třetiny mužů přiznaly sex na první schůzce pod vlivem alkoholu, píše Daily Mail.

Většina z nich (76 %) už se s tou samou ženou ale nikdy víc nesešla. I proto by se lidé, kteří stojí o dlouhodobý vztah, měli vyvarovat intimností pod vlivem alkoholu.

Alkohol odbourá stres

Na druhou stranu, 68 % žen a 82 % mužů řeklo, že k první schůzce pití alkoholu rozhodně patří. Sedmdesát dva procent žen a 87 % mužů pak uvedlo, že alkoholické drinky pomáhají k tomu, aby se mezi dvěma lidmi takzvaně „prolomily ledy“.

„Rande je samo o sobě hodně stresující záležitost, poznáváte někoho nového, takže musíte udělat dobrý dojem,“ říká mluvčí seznamky Christian Grant. „A pití alkoholu celý proces zjednodušuje.“

Reklama

Výběr článků

Načítám