Hlavní obsah

Přílišným mytím lidé přichází o cenné sexuálně dráždivé feromony

Pot je z hlediska atraktivity velmi důležitým ukazatelem. Nese v sobě velmi cenné látky – feromony – které zvyšují sexuální přitažlivost. Feromony se vylučují s potem a mohou se nasáknout do oblečení. To je také důvod, proč mnozí rádi oblékají lehce propocené triko svého protějšku.

Foto: Profimedia.cz

Příliš pečlivým a častým smýváním potu se člověk zase připravuje o vlastní tělesnou vůni a dráždivé feromony.

Článek

Látka v sobě nese nejen pot, ale právě i feromony, sexuálně dráždivé látky, které protějšek vzrušují. Feromony přitom působí na obě pohlaví stejně. Problém s potem ovšem je ten, že pokud je na těle delší dobu a je ho více, začnou ho napadat a rozkládat bakterie, čímž vzniká velmi nepříjemný zápach. Jenže příliš pečlivým a častým smýváním potu se člověk zase připravuje o cennou informaci – vlastní tělesnou vůni a dráždivé feromony.

„Feromony působí na muže a ženy stejně. Tyto feromony jsou přitom obsaženy v potu. To je důvod, proč některé dívky rády nosí použité tričko svého přítele a naopak. Když jsem byla mladá, můj přítel a já jsme si vyměňovali trička velmi rádi, aniž nás napadlo, proč to děláme. Zjistila jsem až nedávno, že můj devatenáctiletý syn to dělá s přítelkyní také,“ tvrdí doktorka Gabriele Frobosová, která se zabývá vlivem feromonů na lidskou sexualitu.

Pot je přijatelný do určitého stupně

Složení potu a obsah feromonů jsou poměrně konstantní u mužů, zatímco u žen se mění podle menstruačního cyklu. A když žena uvolňuje zralé vajíčko a má nejplodnější dny, její pot obsahuje nejvíce feromonů. Muži dokážou takové ženy čichově odhalit. Tyto ženy jsou pro ně totiž extrémně sexuálně dráždivé.

„Pot je přijatelný do určitého stupně, každý ví, kdy by se měl umýt a převléct… ale každý z nás se neustále potí, dokonce i když používáme deodorant… díky tomu také parfém voní na každém jinak, protože se míchá s jeho originálním tělesným pachem,“ dodává Frobosová.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč partneři ztrácejí zájem o sex

Vytrácí se z vašeho partnerského vztahu pomalu a jistě sex? Pak za tím mohou stát nejrůznější fyziologické a psychologické faktory. Podívejte se s námi na...

Výběr článků

Načítám