Hlavní obsah

Přibývá mužů s poraněním varlat - kvůli těsným kalhotám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pánové by rozhodně neměli nosit těsné džíny. Přehřívání varlat a snížený počet oplodnění schopných spermií jsou dost vážným problémem, který těsné kalhoty u mužů způsobují.

Foto: Profimedia.cz

Těsné džíny nejsou pro muže zdravé ani pohodlné. I jejich obléknutí je náročné.

Článek

V posledních pěti letech výrazně přibývá pánů mířících k urologům s vážnými komplikacemi pohlavních žláz. Podle britských urologů to kopíruje módní trend posledních pěti let, kdy pánové oblékají upnuté džíny, v nichž pro varlata není dost místa.

Podle doktorky Hilary Jonesové muži v upnutých džínách zažívají velmi nepříjemné zvrácení varlat, oslabení močového měchýře a infekce močových cest. Snížený počet spermií a plísňové infekce genitálií jsou pak těmi horšími důsledky naslouchání diktátu módy.

Foto: Profimedia.cz

Brit James Coleman stále nosil těsné módní rifle. Dnes má urologické problémy, včetně plodnosti. Jeho doktor je toho názoru, že za vše může jeho obliba v úzkých džínách, které výhradně nosí.

„Viděla jsem mnoho případů mužů, jimž se varlata zvrátila kvůli nošení příliš těsných kalhot. Já vám můžu poradit, abyste měli při zkoušení kalhot vždy dost prostoru mezi nohama a nikdy se ani při sezení necítili jakkoli stísněně a omezeně,“ uvedla doktorka Jonesová pro Daily Telegraph.

Do těsných džínsů se přitom obléká podle britského průzkumu čtvrtina mužů, třetina z nich trpí v takových kalhotách nepříjemnými pocity.

Reklama

Související témata:

Související články

Mužská plodnost výrazně klesá

Trend dnešní doby stále více posouvá věkovou hranici pro těhotenství. Lidé se chtějí vzdělávat, cestovat, budovat kariéru a početí potomka odkládají na...

Výběr článků

Načítám