Hlavní obsah

Při odolávání sexy ženě mužům žádný rozum nepomůže

Evanston

Rozum ani žádné racionální uvažování při odolávání sexy ženě jednoduše u mužů nefungují. Potvrzuje to i výzkum psychologů Lorana Nordgrena a Eileen Chouové z Illinois, podle něhož svody a nutkání deformují myšlení a tělo pak jedná impulzivně.

Foto: Profimedia.cz

Svody a nutkání deformují myšlení a tělo pak jedná impulzivně.

Článek

„Pokud uvažujeme o souboji rozum versus vášeň, pak máme tendenci uvažovat tak, že rozum slouží pro dlouhodobé zájmy a vášeň pro okamžité potěšení, anděl je na jednom rameni a ďábel na druhém. Také uvažujeme, že když je člověk sexuálně nadržený, jeho myšlenky jsou jeho andělem, ale jeho pokušení je ďáblem,“ tvrdí Nordgren z Northwestern University.

Myšlení je oslabováno mírou předchozího nenasycení (hlad, žízeň, intenzita chtíče) a také délkou dráždění konkrétním předmětem, po němž člověk touží.

Při experimentech pak Nordgren a Chouová prokázali, že muži, kteří sledovali porno, dokázali odolávat ženským svodům mnohem hůře než ti pánové, kteří sledovali zcela neerotický film. A rozumové vysvětlování „proč zůstat věrný“ vydrážděným a nadrženým mužům nijak nepomohlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám