Hlavní obsah

Přátelství s výhodami a sexem aneb Nezávazné soužití lidem svědčí

Iowa City

V době, kdy se více jak polovina manželství rozvádí, začínají mladí lidé upřednostňovat jiné druhy soužití, jako je i tzv. přátelství s výhodami. Nezávazné soužití mužů a žen, kteří se spolu přátelí, souloží, tráví spolu dovolené, ale nijak se neomezují závazky jako tradiční manželé, což se samozřejmě nelíbí zastáncům tradičních hodnot. Podle americké studie však tato forma soužití lidem svědčí.

Foto: Profimedia.cz

Nezávazné soužití mužů a žen, kteří se spolu přátelí, souloží, tráví spolu dovolené, ale nijak se neomezují závazky lidem svědčí.

Článek

Lidé provozující přátelství s výhodami nejsou nijak méně šťastní než ti, kteří to od počátku chození s někým myslí vážně.

„Pravá láska může klidně také vzniknout, když to začne ve stylu seriálu Sex ve městě, kdy se lidé potkají někde na akci, začnou si spolu kvůli sexu, pak teprve začnou tvořit vztah,“ tvrdí profesor Anthony Paik z University of Iowa.

Přesto však podle Paika vztahy vzniklé z náhodného sexu bývají hodnoceny hůře. A není jasné, zda lidé mající hodně sexuálních partnerů a provozující náhodný sex tvoří méně kvalitní vztah.

„Ale ani randění není vždy bráno vážně. Někteří lidé chodí s někým kvůli tomu, aby měli trvalý vztah, ale jiní jen proto, aby měli pravidelný sex. Prostě jsou mezi nimi jak hráči, tak ti, co to myslí vážně,“ dodal Paik.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přežít vztah s hysterickým partnerem

Je jedno, zda žijete s hysterickým mužem či hysterickou ženou, tak jako tak před vámi smeknou všichni odborníci hned poté, co zjistí, že s člověkem s touto...

Výběr článků

Načítám