Hlavní obsah

Povídat si s přáteli o sexu je zdravé a zvláště pro duši velmi přínosné

– Boston

Sex především u mladší generace přestává být tabu a podle psychologů je tomu tak dobře. Otevřený a bezpečný dialog o partnerech, sexuálním uspokojení či neobvyklých zážitcích a fantaziích totiž přispívá ke zdravému psychosexuálnímu vývoji člověka.

Foto: Profimedia.cz

Přátelské rozhovory o sexu posilují fyzické funkce a vitalitu žen.

Článek

Průzkumy potvrzují, že zvláště mladé dívky a ženy se dokážou mezi sebou bavit otevřeně o sexuálních zkušenostech, o svých orgasmech, jak je dosahují a zda vůbec, jakou mají intenzitu, kolik měly sexuálních partnerů, o čem fantazírují, jaké mají zážitky a co se jim v sexu líbí a co nikoli.

Podle vědců z Harvardské univerzity takové rozhovory posilují fyzické funkce a vitalitu žen. Otevřený a upřímný rozhovor má blahodárné účinky také na psychiku, neboť odstraňuje přebytečný stres ze sexuality.

Psychologové z Bostonu ale radí, aby lidé sdíleli tyto informace a rozhovory s někým, kdo je diskrétní a váží si soukromí. Rozhovor by měl být veden uvolněně a otevřeně bez zbytečného stresu. A také není dobré vyprávět o svém sexu někomu, kdo není schopen držet si zdravý odstup a vyvarovat se předsudků a sebestředných názorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám