Hlavní obsah

Pouhé tři kilogramy navíc mohou být příčinou k rozchodu

– Londýn

Přibrat od Vánoc do Nového roku tři kilogramy není v záplavách jídla a alkoholu příliš obtížné. Podle britských psychologů je to ale velmi nebezpečné pro osud vztahu. Ačkoli mohou partneři mlsat a hodovat společně, výsledky takového počínání už stejně spokojeně nesnášejí. Zvláště pánové jen nelibě přijímají, že jejich protějšek přibere víc než tři kilogramy. Nadváha pak může být důvodem k rozchodu.

Foto: Profimedia.cz

Už pouhé tři kilogramy navíc mohou způsobit problémy v partnerství.

Článek

Z průzkumu tisíce dospělých Britů vyplynulo, že pro 42 procent pánů už tři kilogramy váhy navíc u partnerky mají silně asexuální vliv na jejich libido. Dlouhodobá nadváha pak může vést k narušení sexuálního života dvojice a nakonec i k rozchodu. Rozchod kvůli třem kilogramům nadváhy přitom přímo uvedlo pět procent pánů.

Mezi ženami nadváha odpudí tři čtvrtiny z nich, ale pro jednadvacet procent jsou tři kilogramy nadváhy u partnera v pohodě a dokonce atraktivní.

„Pokud si uvědomíme, jak Británie tloustne a už dnes je tu tolik obézních, je velmi překvapující, že pro tak výrazné procento Britů jsou už tři kilogramy navíc velký problém a důvod k potížím ve vztahu,“ tvrdí obezitolog Tim Thurlings.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přežít vztah s hysterickým partnerem

Je jedno, zda žijete s hysterickým mužem či hysterickou ženou, tak jako tak před vámi smeknou všichni odborníci hned poté, co zjistí, že s člověkem s touto...

Získáte-li lásku, ztratíte přátele

Pokud se člověk najednou zamiluje, přijde o jednoho nebo dva nejbližší přátele. Tuhle zkušenost nejspíš udělal každý, ale teď je to i podloženo čísly.

Výběr článků

Načítám