Hlavní obsah

Poradna: Proč nemůžu zapomenout na sex s ex

Novinky, Iva Kyselá, terapeutka z Akademie rodičovství

Vášnivý sex sehrává ve vztahu velmi důležitou roli, ale ne tu nejstěžejnější. Pokud se partneři neshodnou i v dalších věcech, jen těžko spolu mohou spokojeně žít. Problém ale je, že vzpomínky na společně prožité vášnivé noci si s sebou mohou nést i do dalších vztahů. I když jim rozum velí zapomenout, jejich podvědomí jim to jednoduše nechce dovolit.

Foto: Profimedia.cz

Na příjemné emoce se tak rychle nezapomíná

Článek
Dobrý den, asi jako každý jsem si prožila svoji první velkou lásku, když mi bylo 15 let. Ta skončila, naše cesty se rozešli a 13 let jsme spolu nekomunikovali. Minulý rok mi zavolal, zda bych nechtěla zajít na skleničku a „na pokec”. Byl to příjemný večer, bohužel jsme to oba přehnali s alkoholem a noc skončila tak, jak neměla. On má přítelkyni, se kterou mne tehdy podvedl a já s ním rozhodně budoucnost neplánovala. To, co mezi námi vždy fungovalo, byl sex, ale mou důvěru zklamal již tehdy a já vím, že jsou určité věci, které by se nikdy nezměnily.Několik týdnů po tomto excesu jsem potkala úžasného chlapa, se kterým mi bylo od začátku moc hezky a po čase jsme se rozhodli spolu žít. Bohužel přestože je nám spolu i po roce společného soužití moc fajn, v noci se mi neustále zdá o mém ex a té náhodné noci. Jsem z toho nešťastná. Svého současného přítele miluji, přesto na mého ex nemůžu zapomenout.

Po dlouhé době jste potkala expřítele a váš rozehraný příběh mohl pokračovat. Nabídl vám něco, co uspokojilo vaše potřeby. Vzrušení, sex, vzpomínky. Možná i soutěžení s jeho partnerkou.

Dá se předpokládat, že jste prožívala příjemné emoce a na ty se tak rychle nezapomíná. Je normální, že po roce se vám vrací myšlenky na expartnera. Racionálně tomu možná rozumíte, ale podvědomí je silnější, a tak sníte.

Nabídnu několik myšlenek, třeba vás některá chytne.

Co o vás mohou prozradit sexuální fantazie

Vztahy a sex

Může to být něco, co se ve vztahu nepodařilo dokončit a zůstalo to v podobě nějaké touhy. Napadá vás, co by to právě mezi vámi mohlo být? Co jste s expartnerem nedotáhli do konce?

Jak si vyložit sny o nevěře

Vztahy a sex

Obvykle jsou to nějaká očekávání, která si lidé neodžijí, a tak vztah není uzavřen a pořád žije v našich představách. Sní o tom, jaké by to bylo, kdyby... se rozešel se svou přítelkyní a zkusili jste to spolu apod. Projektují si své představy do toho druhého, aniž by ten člověk takový byl.

Máte možnost si odpovědět hned na několik otázek:

  • Co měl expartner, co nemá současný přítel?
  • Čím vás současný přítel přitahuje? Proč jste vlastně spolu?
  • A proč byste měla zapomenout na něco, co se vám líbilo?
  • Jaký životní názor vám říká, že není v pořádku na ex myslet?
  • Proč si nemůžete dovolit mít ex ve svých představách i při sexu s momentálním přítelem?

Pokud jste si odpověděla poctivě, určitě se něco událo. Škoda, že nemůžeme být v interakci, abyste si o tom mohla popovídat.

Dovolte si odžít život ve snu a přijímat, co přichází. Jen tak to má možnost odejít.

Na závěr vám nabídnu základní a podstatný princip pro život. Čím více budete proti svým myšlenkám bojovat, tím více je budete utvrzovat a budou s vámi žít.

Trápí vás jiné téma spjaté s výchovou dítěte, rodinnými vztahy či závislostí? Poraďte se s našimi odborníky. Své příběhy a otázky nám posílejte na: zenaporadna@seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Poradna: Tchyně, která nerespektuje soukromí

Vztahy tchyně versus snacha patří odedávna v rodině k nejvíce komplikovaným. Internetové diskuse jsou plné příběhů o hrozných tchyních, ale i stejně šílených...

Výběr článků

Načítám