Hlavní obsah

Podle čeho poznáte, že jste našli životního partnera

Novinky, bok

Najít spřízněnou duši, ideálního partnera pro život, chce téměř každý. Někdo má i stanovené požadavky a kvality, které by měl splňovat. Jak ale takového člověka v reálu poznat? Podle jeho kvalit, nebo podle toho, jak se s ním cítíte?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Svěříte mu celý svůj život

Ideální partner je podle odborníků ten, se kterým se nebudete bát sdílet veškeré své životní události. A to nejen ty dobré, ale především ty špatné. Bude vědět o vašich tajemstvích, znát všechny vaše kostlivce ve skříni. Pokud na takového člověka narazíte, držte se ho. Takových je velmi málo.

Nejlepší přítel, se kterým chcete zestárnout

Spřízněnou duší se dá označit člověk, který je nade vše ostatní hlavně vaším nejlepším přítelem, se kterým se nebudete bát zestárnout. Pokud se ve vašem životě stane cokoli významného, on bude ten první, komu se s tím budete chtít svěřit, uvádí server Yourtango.

Je živoucí definicí vaší lásky 

Spřízněnou duši poznáte i díky vzájemné lásce, kterou budete oba vyzařovat. A nepocítíte ji jen vy, poznají ji i všichni okolo vás. Stačí, když se na sebe podíváte a vše vám bude dávat smysl.

Bezprostředně vás přijme

Možná jste příliš rozdílní, možná je jeden z vás optimista, druhý pesimista. Ale když jste spolu, vše vám do sebe krásně zapadá jako skládačka. Akceptujete jeden druhého, nikdo se nemusí za nic omlouvat, v ničem se měnit.

Je vaší motivací, hnacím motorem 

Ideální partner vás vždy motivuje, abyste ze sebe dostali to nejlepší. Jeho podpora vám pomáhá ve vašem vlastním růstu.

Respektuje vás

Bez vzájemného respektu žádný vztah dlouho nevydrží, nikdy nebude „zdravý”. Kdo umí respektovat, je skvělým partnerem pro život.

Nechodí oklikou, je upřímný 

Nové šaty vám zrovna nepadnou, nový účes vás dělá starší? Člověk, který je vaší spřízněnou duší, vás kvůli tomu nebude urážet, ale ani se nebude držet zpátky. Slušně vám vždy řekne, jak se věci mají, i když to nebude příjemné.

Bezmezně si důvěřujete 

V soužití s ideální partnerem není prostor na pochybnosti, například ohledně nevěry. Bezmezně si důvěřujete, protože se milujete.

Umí brát i dávat 

Dokonalý vztah je o tom nejen umět přijímat, ale také dávat. A také o kompromisech, aby mohla být ve vztahu nastolena rovnováha.

Ani dokonalý vztah se ale neobejde bez hádek. Spřízněné duše se s nimi ale umí vypořádat, pracovat na společném cíli a usmíření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám