Hlavní obsah

Pillow talk: Jednoduchý způsob, jak zlepšit váš intimní vztah

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý den plníme pracovní povinnosti, staráme se o chod domácnosti a pečujeme o rodinu. V tomto rychlém životním tempu můžeme brzy pocítit, že jsme emocionálně i intimně odpojeny od partnera. Řešení je jednoduché! Říká si pillow talk (polštářová řeč) a je ideální pro všechny páry, které potřebují dodat šťávu.

Foto: Profimedia.cz

Intimní konverzace v posteli vztahům prospívá.

Článek

Zatímco v našich končinách se o polštářové řeči příliš nemluví, ve Spojených státech amerických nebo Velké Británii je nedílnou součástí partnerských vztahů. Jde totiž o moment, kdy si s partnerem najdete čas jeden na druhého a bez okolků se začnete bavit o intimních záležitostech.

„Polštářová řeč je autentická, intimní a nehlídaná konverzace, ke které dochází mezi dvěma milenci,” upřesňuje pojem partnerská terapeutka Alisa Ruby Bashová, která dodává, že k této konverzaci dochází většinou v posteli. Odtud také vznikl samotný název polštářová řeč.

Deset nejnepříjemnějších otázek týkajících se sexu a intimity

Vztahy a sex

Obyčejně neobyčejná konverzace

Mohlo by se zdát, že intimní konverzaci s partnerem můžete vést kdykoliv a kdekoliv. Odborníci ale upozorňují na některé výhody, které rozhovor v posteli přináší.

„Konverzace v posteli nevyžaduje oční kontakt, díky čemuž můžete mluvit otevřeně, a zároveň nevnímáte neverbální komunikaci partnera. Jedním z důvodů, proč polštářová řeč funguje, je právě to, že mluvíte bez autocenzury,” tvrdí manželský terapeut Allen Wagner pro Healthline.

I když některé páry dokážou otevřeně mluvit za jakýchkoliv okolností, stále existují lidé, pro které není jednoduché vést intimní hovor. Právě jim by polštářová řeč mohla výrazně pomoci.

Pět věcí, které ženy občas dělají a muži se kvůli nim necítí být dostatečně milovaní

Vztahy a sex

Polštářová řeč není předehra

Mnoho párů se domnívá, že polštářová řeč je jenom další z forem předehry. V jistém případě může intimní rozhovor k následnému sexu doopravdy vést, avšak polštářová řeč je v první řadě především emocionální záležitost.

„Jde o posílení emoční intimity a vytvoření příjemného prostředí. Polštářová řeč se zaměřuje na pozitivní a povznášející komunikaci, která lidi sbližuje,” vysvětluje Bashová. Nezaměňujte tedy polštářovou řeč s dirty talk.

„Špinavé mluvení se používá pouze k posílení sexuální aktivity a je často explicitnější a sexuálně nabitější než polštářová řeč,” upozorňuje na rozdíl Bashová.

Sexuolog Jaroslav Zvěřina: Erotické vzdechy, šepoty a výkřiky

Vztahy a sex

Pomůže i vašemu vztahu

Je jedno, jestli vám to v posteli neklape, nebo naopak máte pocit, že svému partnerovi nerozumíte. V obou případech se vyplatí, když vyzkoušíte polštářovou řeč.

„K tomuto rozhovoru dochází v momentě, kdy si s partnerem lehnete a přitulíte se k sobě. To následně vede k produkci hormonu oxytocinu, díky kterému dojde k emočnímu propojení,” tvrdí terapeutka Bashová.

Jak na polštářovou řeč?

Stále si nejste jistá, jak by taková polštářová řeč měla probíhat? Manželský terapeut Allen Wagner radí, aby vaše konverzace trvala nejméně 10 minut.

„Během této doby mluvte o problémech ve vašem vztahu, o rodině, práci nebo dalších věcech, které vás zajímají,” říká Wagner.

Následně se můžete přesunout k intimnějším tématům, o kterých s partnerem příliš nemluvíte. Vyzdvihněte to, co vás v posteli baví, promluvte si o experimentování nebo si jenom užívejte dotek partnera a vzájemné objetí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám