Hlavní obsah

Pět signálů, které by měly muže odradit od svatby

Pokud se muž chystá požádat svou vyvolenou o ruku, je to jen polovina toho, co má před svatbou udělat. Podle serveru Askmen měl by zvážit, zda bude jeho nastávající dobrou manželkou. Nebo umět rozpoznat jeden z pěti signálů, že nebude.

Foto: Profimedia.cz

Je to vážně ta pravá?

Článek

K dobrému manželství jen láska nestačí. Manželský svazek znamená, že budete sdílet zbytek života s jednou osobou, a tak byste si ji měli dobře vybrat. Pokud jste ovšem zachytili jeden z následujících signálů, řítíte se podle serveru Askmen do manželství s nepravou...

Je přelétavá

Žena, která má problém vydržet chvíli v zaměstnání, mění účesy a dokonce i přátele jako ponožky, nejspíš nebude dostatečně loajální ani vůči svému manželovi. Pokud vystřídala několik krátkodobých zaměstnání, neustále hledá nové přátele a starých se zbavuje, nejspíš to není dívka pro běh na dlouhou trať. Pro někoho tak nestálého a volnomyšlenkářského bude těžké se usadit. Navíc její neustále se měnící životní styl může vykolejit i ten váš. Manželství znamená sladit své životy téměř ve všech ohledech.

Je žárlivá

Pokud vaše přítelkyně žárlí na každou dívku, která se objeví v okruhu sta metrů od vás, nejspíš se nebude cítit jistěji ani s prstýnkem na ruce. Každý někdy žárlí a v malé míře je to i příjemné, pokud ale trávíte téměř veškerý čas tím, že ubezpečujete svou druhou polovičku o tom, že ostatní ženy pro ni nejsou hrozbou, časem to ztratí kouzlo. Dobrá manželka není majetnická ani iracionální. Do doby, než jí zadáte důvod, měla by být schopna držet svou žárlivost na uzdě.

Její sexuální drive neodpovídá tomu vašemu

Sex je důležitou součástí vztahu a to, jak si po fyzické stránce protějšky rozumí, velmi ovlivní, jak dlouho po obřadu spolu vydrží. Pokud se její sexuální touhy divoce liší od těch vašich, není to pro manželství příliš dobré. Nezáleží, jestli je její libido výrazně vyšší či nižší, ale bude to mít vliv na váš pocit štěstí v manželském soužití. Sexuální problémy jsou výsledkem fyzických nebo psychických potíží, které lze řešit. Určitě to ale udělejte předtím, než si ji vezmete.

Nemá ráda vaše přátele

Žena, která vás jen nerada pouští ven s vašimi přáteli, bude pravděpodobně zároveň ženou, která neplánuje mít svůj vlastní život mimo manželství. Rozhodně by vám neměla mluvit do toho, s kým se stýkáte, pokud vás ovšem vaši přátelé nenabádají například k přepadení banky... Pokud se vás v tomto ohledu snaží výrazně omezovat už teď, po odříkání slibu to bude pravděpodobně ještě horší.

Snaží se vás změnit

Pokud má vaše přítelkyně neustále hnidopišské poznámky o vašem vzhledu, chování, kariéře, přátelích a zvycích, v podstatě vám dává najevo, že pro ni nejste dost dobrý. Každý se může změnit a zlepšit a dobrá partnerka by vám měla pomoci stát se lepším člověkem, ale v případě, že vás nutí pořád měnit jednu věc za druhou, nebude to dobrá partie.

Měli byste se také zamyslet nad tím, zda změny, které po vás partnerka chce, jsou racionální nebo nepřicházejí v úvahu. Chcete děti a ona ne? Naplánoval jste si domek na vesnici a ona chce bydlet v bytě v centru velkoměsta? Zeptejte se sami sebe, nakolik se chcete omezit, jen abyste ji potěšili.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Sexuální výchova made in USA

Několik týdnů jsem se školil v USA v otázkách sexuální výchovy. Ne nadarmo se říká, že Amerika je nejvíce nábožnou zemí světa. Víru v Boha deklaruje i na...

Co dělat, když milování bolí

Sex patří k těm nejpříjemnějším stránkám života, ale jsou okamžiky, kdy i milování může bolet. Mezi nejčastější příčiny patří záněty v oblasti malé pánve nebo...

Výběr článků

Načítám