Hlavní obsah

Pět jednoduchých rad, které okoření váš sexuální život

Novinky, lin

Hledáte způsob, jak dostat do vaší ložnice nový svěží vítr, ale nevíte si rady? Zapomeňte na nejrůznější sexuální pomocníky, drahé spodní prádlo a střídání rolí, ve kterých se necítíte komfortně. Váš sexuální život jednoduše nakopne i zdravá strava a kvalitní spánek.

Foto: Profimedia.cz

Základním stavebním kamenem sexuálního života je vyvážená strava a dostatek odpočinku.

Článek

Sex je jednou z nejdůležitějších složek každého vztahu. Kromě toho, že se po něm cítíte skvěle, je důležitý i pro vaše fyzické a duševní zdraví.

„Uspokojující sexuální život může být tím nejjednodušším způsobem, jak se vyrovnat se stresem, protože produkuje endorfiny a hormony, díky kterým se cítíme dobře,” říká doktorka Marilyn Glenvilleová pro The Sun. Jak si ale poradit s tím, když je váš sexuální život na bodu mrazu?

Sexuální dieta

Pokud si pod tímto názvem představujete speciální dietu sestavenou pouze z ústřic, jahod a čokolády, pak jste na omylu. Sexuální dieta je vlastně pouhý druh stravování, který je bohatý na nenasycené tuky. Ty jsou přítomny zejména v potravinách, jako jsou losos a ostatní mastné ryby, vajíčka, oříšky a semínka.

„Zdravé tuky jsou důležité pro překonání nízkého libida a zároveň udržují vaginální tkáň zdravou,” říká Glenvilleová.

Skvělým pomocníkem jsou také lesní plody. Tyto bobule totiž mají vysoký obsah antioxidantů, které pomáhají optimalizovat průtok krve do pohlavních orgánů. Dále do své stravy zařaďte i potraviny bohaté na zinek, jako jsou ryby, maso a luštěniny.

 Plánujte

V dnešní době má většina z nás všechno pečlivě naplánované tak, abychom stihli všechny povinnosti všedního dne. Ve změti nejrůznějších úkolů ale často zapomínáme nejen na náš milostný život, ale také na ten partnerský.

Pokud máte pocit, že ve vašem vztahu chybí romantika, naplánujte si ji! Ať už jde o společné večeře, romantický pobyt, nedělní kino nebo eurovíkend. Uvidíte, že čas strávený pohromadě přinese plody nejen ve vztahu, ale také v sexu.

Vyspěte se

Pokud jste tak unavení, že máte sotva energii na to, abyste zvládli pracovní den, je minimální šance, že ložnici využijete ještě k něčemu jinému než ke spánku. Ujistěte se proto, že vašemu tělu dopřáváte pořádnou porci kvalitního spánku, abyste se vyhnuli ztrátě chuti na sex.

Ideální je spát 8 hodin denně v chladné místnosti s otevřeným oknem, protože mozkové centrum spánku funguje lépe, když má k dispozici čerstvý kyslík.

Mluvte o tom

Komunikace je důležitá ve všech aspektech vašeho vztahu, a proto byste neměli vynechat ani sex. Pokud váš vztah doprovází příliš mnoho hádek, stresů a nesrovnalostí, je velmi pravděpodobné, že se to odrazí i ve vašem sexuálním životě. Snažte si problémy v klidu vyříkat a prodiskutujte různé druhy řešení, abyste se vyhnuli ztrátě touhy.

„Je důležité otevřít komunikační linii s vaším partnerem, aby se hněv mohl vyjádřit na jiných místech než v ložnici,” dodává Glenvilleová.

Cvičte pánevní dno

Dalším jednoduchým způsobem, jak zvýšit libido, je procvičování pánevních svalů. Silnější pánevní dno totiž stojí za silnějším orgasmem, navíc pouhým cvičením dochází ke zlepšení nálady. Ideální jsou například Kagelovy cviky nebo speciální typ jógy na posílení pánevního dna.

Reklama

Výběr článků

Načítám