Hlavní obsah

Pastor láká návštěvníky sexshopů do kostela

NEW YORK

Texaský pastor Jim Norwood se pečlivě stará o své spoluobčany a zbavuje je pokušení k hříchům. Pravidelně postává schovaný před místními sexshopy a vyhlíží případné zákazníky obchodů pro dospělé. "Provinilce" si fotí a snímky jim posílá s pozvánkou do kostela.

Foto: Renáta Polišenská

Jak šmakuje Moravskoslezsko v Hotelu Slunce v Rýmařově.

Článek

Na pozvánce je vpředu fotografie příslušného automobilu na důkaz prohřešku. Na druhé straně je text vyzývající k pokání. Informaci přinesl deník Los Angeles Times.

"Zahlédl jsem vás náhodou tady v sousedství. Nevím, zda jste si vědom toho, že v téže čtvrti je také kostel. Prosím, zastavte se u nás, rádi vás uvidíme," píše šestapadesátiletý pastor na kartičce, k níž je přiložen časový plán církevních služeb a hodiny odvykání sexuálních závislostí.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Domníváte se, že má pastor právo sledovat návštěvníky sexshopů a lákat je do kostela?

"Jako pastor vím z první ruky, k čemu může vést pornografie," říká Norwood, ovšem podrobnosti si jako správný duchovní prý nechává výhradně pro sebe.

Právníci si však lámou hlavu a spekulují, o co vlastně pastorovi jde. Zda skutečně chce, aby lidé více chodili na mše, nebo se pouze snaží pošpinit návštěvníkům sexshopů vědomí. Otázkou rovněž zůstává, jestli se Norwood nedopouští narušování soukromí, kvůli kterému se v Texasu vynořilo již pár stížností.

Anketa

Myslíte si, že má pastor právo sledovat návštěvníky sexshopů a lákat je do kostela?
Ano
22,8 %
Ne
62,7 %
Nevím
14,5 %
Celkem hlasovalo 491 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám