Hlavní obsah

Partnerská krize v moderním vztahu přichází o čtyři roky dřív

Po sedmi letech zasáhne většinu vztahů partnerská krize, tvrdí odborníci i řada příruček. V moderní době, kde je ale všechno rychlejší, objevuje se stále dřív i tenhle strašák. A to už po třech letech.

Foto: Profimedia.cz

Partnerská krize se projeví i v sexu. Po třech letech si ho většina párů užívá jen třetinu.

Článek

Delší doba strávená v kanceláři a tíživá ekonomická situace v posledních letech podporují trend, při němž to ve většině vztahů začne jít od desíti k pěti ne po sedmi, ale už po třech letech. Vyplývá to z nejnovější britské studie společnosti Warner Brother.

Po této době vztahy obvykle ochladnou a partneři se začnou více hádat. Potvrdilo to 67 procent z celkem dvou tisíc dotazovaných osob žijících ve stálém vztahu. Dotazovaní uvedli, že drobné neshody se po třech letech vztahu najednou staly závažnými tématy.

Čas, který pár trávil hádkami či nesváry se zdvojnásobil. Dotazovaní, již spolu byli méně než tři roky, se hádají průměrně 1,2 hodiny týdně. Naproti tomu ti, již spolu byli déle, se hádali průměrně až 2,7 hodiny týdně.

Krize po třech letech se projevila i v intimní stránce vztahu. Páry, jež oslavily třetí výročí vztahu, si užívaly ani ne třetinovou frekvenci sexu než si v průměru užívaly páry, které spolu nebyly tak dlouho.

"Delší pracovní doba v kombinaci s finančními obavami si jasně vybírají svou daň na moderních vztazích," řekl tazatel James Judi. Za nejčastější vrahy romantiky podle něj účastníci studie označovali přibývání na váze, starosti o peníze, antisociální pracovní dobu, nadměrné pití a manipulativní příbuzné protějšku.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální poloha, při které se nejlépe hubne

Hubnutí není jen o změně jídelníčku a sportovních aktivitách. Shazovat přebytečné kilogramy lze i při mnohem příjemnější aktivitě jako je sex. Podle odborníků...

Výběr článků

Načítám