Hlavní obsah

Partneři se bojí mluvit o velikosti penisu při výběru kondomů

Novinky, Famous

Na velikosti skutečně záleží. Nikoli však při sexuálním uspokojení, nýbrž při výběru velikosti kondomu. Jenže většina partnerů o velikosti mužství hovořit nedokáže, je to příliš velké tabu. Pornofilmy zahlcené obřími penisy vyvíjejí na psychiku mužů i žen tlak, partneři pak v posteli selhávají. Nevhodná velikost kondomu a špatná komunikace mezi partnery může pohlavní život páru zničit.

Článek

Podle britské Společnosti pro plánování rodiny jsou hovory o velikosti penisu důležité. Většina mužů a žen však o tomto tématu otevřeně mluvit nedokáží. Přiznalo se k tomu neuvěřitelných 43 procent dotázaných. Horší je, že 64 procent z výzkumného vzorku není schopno rozebrat s partnerem sexuální selhání.

"Muži mají různé tvary a velikosti penisu a tomu je zapotřebí přizpůsobit také výběr kondomu. Lidé se ale raději kondomům vyhýbají, čímž zvyšují rizika nákazy pohlavně přenosnými chorobami. V Británii nám prudce roste počet chlamydiových zánětů a nechtěného těhotenství," varovala Toni Belfieldová ze Společnosti pro plánování rodiny.

Britové ani netuší, že existují kondomy různých velikostí lišící se délkou i šířkou. Přiznalo se k tomu 25 procent dotázaných. "Problémů je řada. Kondomy se během sexu svlékají, praskají a jsou nepříjemné. Muži si prostě neumějí vybrat pro sebe vhodný typ. Bohužel je to začarovaný kruh, jakmile k takovému selhání dojde, okamžitě ztrácejí chuť o tom hovořit a navíc se zhorší jejich sebevědomí. Končí to totálním zavržením kondomů," dodala Belfieldová.

Kondomy jsou přitom po sexuální abstinenci nejspolehlivější ochranou před pohlavně přenosnými nemocemi. Zároveň také chrání před nechtěným těhotenstvím.

Reklama

Související články

Penis je barometr zdraví muže

Mužský penis údajně funguje jako barometr zdraví svého majitele. "Čím silnější má muž erekci, tím je jeho organismus zdravější", říká newyorský lékař a autor...

Němci budou mít kondomy šité na míru

Muži, jejichž proporce nemají právě konfekční parametry, se už nebudou muset obávat trapasů, jimž byli vystaveni, pokud se věnovali "bezpečnému sexu"....

Výběr článků

Načítám