Hlavní obsah

Partnera je prý lepší hledat v dobré náladě než ve stresu

Novinky, Dana Sokolová
Berlín

Při hledání nových partnerů je velmi důležitá nálada a celkové rozpoložení člověka. Podle vědců se totiž náš vkus výrazně mění podle toho, jak se zrovna cítíme. Máme-li dobrou náladu, přitahují nás lidé s podobnými zájmy a povahovými rysy a naopak jsme-li ve stresu, líbí se nám naprosto odlišní lidé.

Foto: Profimedia.cz

Pro hledání dokonalého protějšku se dobře nalaďte.

Článek

"Náš vkus i chuť se mění podle toho, jak se cítíme. Z výzkumu vyplynulo, že pokud se cítíme dobře, máme na partnery vyšší nároky a tudíž je větší šance, že si k sobě najdeme skutečně velmi blízkého člověka.

Naopak necítíme-li se příliš dobře, svým způsobem u nás dochází k nějaké krizi, pak slevujeme ze svých nároků a často podlehneme partnerovi, se kterým nemáme tolik společného a vztah tedy nemá větší šance na úspěch," shrnul výsledky studie pro deník Daily Mail Hartmut Schachinger z něměcké University of Trier.

Stres nám předurčuje horší volbu

Tým vědců ukázal skupině mladých mužů série fotografií se ženskými erotickými akty. Část těchto aktů přitom byla zmanipulovaná, protože ženy na obrázcích měly společné rysy s jednotlivými muži.

Muži poté byli rozděleni do dvou skupin. První skupina musela dát jednu svou ruku do studené vody, což bylo samozřejmě velmi nepříjemné. Proti tomu zbylí muži svou ruku dali do mnohem příjemnější vlažné vody.

Vědci přitom bedlivě pozorovali, jak reagují mimika a oči mužů na jednotlivé obrázky s akty.

Ti, co se cítili dobře nejlépe, hodnotili ty nejatraktivnější ženy, které měly i řadu společných rysů a naopak ti, co se cítili ve stresu, upřednostňovali ženy mnohem méně atraktivní a naprosto odlišné od nich.

Pokud si tedy hledáte nového partnera, vyčkejte na okamžik, kdy se cítíte dobře a až poté se vydejte na lov. Podle vědců budete mít větší pravděpodobnost, že si zvolíte toho pravého.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám