Hlavní obsah

Ovoce, které dokáže výrazně vylepšit sexuální život žen

Jablka jsou zdrojem biologicky aktivních látek, které na lidské zdraví působí velmi blahodárně. Podle italských vědců jsou ale pro ženy ještě důležitější po stránce sexuální. Probouzí v nich chuť na milování, zintenzivňují prožitek a zároveň odbourávají nejrůznější sexuální dysfunkce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jablka jsou bohatým zdrojem polyfenolů a dalších antioxidantů. Ilustrační foto

Článek

Studie italských vědců se opírá o sledování více než sedmi set žen. Ty Italky, které přitom konzumovaly pravidelně jedno až dvě jablka denně, měly lepší sexuální život, snáze se vzrušily a dosáhly orgasmu.

Všechny zkoumané osoby musely vyplnit dotazník ženských sexuálních funkcí, které měří frekvenci pohlavních aktivit, dosažení orgasmu, zvlhčení vagíny a celkové uspokojení ze sexu.

Výsledky ukazují, že každodenní konzumace jablek souvisí s lepším skóre v dotazníku, ženy jsou jinými slovy pohlavně aktivnější, mají méně problémů se zvlhčením vagíny a dosažením orgasmu a jsou se svým pohlavním životem spokojenější.

Jablka jsou bohatým zdrojem polyfenolů a dalších antioxidantů, které stimulují krevní oběh v celém těle – pohlavní orgány nevyjímaje. Navíc obsahují florizin, který se podobá ženskému pohlavnímu hormonu estradiolu, který hraje významnou roli při zvlhčení vagíny a v ženské sexuální výkonnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám