Hlavní obsah

Osvojte si romantická gesta, díky kterým budete ve vztahu šťastnější

Novinky, Linda Humlová

Téměř každý člověk rád dostává dárky. Nezáleží ale na tom, jestli se jedná o čokoládu nebo kabelku, jediná důležitá hodnota je ta duševní. Vědci zjistili, že partneři, kteří se navzájem obdarovávají maličkostmi, jsou šťastnější.

Foto: Profimedia.cz

I malá květina ženu potěší.

Článek

Podle nové studie, která byla zveřejněna v časopise Emotion, jsou partneři, kteří si zpříjemňují život romantickými gesty, ve vztahu šťastnější. Na rozdíl od žen, kterým je vlastnost obdarovávat přirozeně daná, jsou na tom muži o poznání hůře. Často chtějí ženu potěšit, jen si neví rady s tím, jak na to.

Květina neurazí

Muže zpravidla dělíme na dva typy. Prvním jsou pánové, kteří květinami tzv. žehlí každou nepovedenou situaci. Ti druzí naopak květiny neuznávají a ani se v nich nevyznají.

Pokud víte, že vaše žena má ráda květiny, překonejte svůj odpor k těmto pro vás nepraktickým dárkům a udělejte jí radost. Nebojte se ani nákupu květin na trzích nebo v supermarketech. I sada několika tulipánů ženu zaručeně potěší a přinese jaro nejen do vašeho obýváku, ale i vztahu.

Osvoboďte její mysl 

Divíte se, kolik toho vaše křehčí polovička stíhá, nebo už jste si na to zvykli? Nezapomínejte, že ženy se musí kromě klasické práce postarat o domácnost, ale i celou rodinu a mnoho dalších věcí.

Zkuste ji pro jednou vytrhnout z každodenních starostí a povinností a naplánujte večer pro vás oba, například v oblíbené restauraci. Pokud máte děti nebo víte, že má vaše žena v daný večer ještě nějaké povinnosti, zkuste je za ni vyřešit. Uvidíte, že jí pomůžete přijít na jiné myšlenky, což jistě ocení.

Převezměte kontrolu nad rituály

Zkusili jste někdy dobrovolně ustlat postel, přichystat snídani nebo navrhnout nový společný koníček? Pokud ne, tak je nejvyšší čas. Spokojený vztah je třeba udržovat z obou stran. Navrhněte své partnerce, že můžete například společně začít sledovat nový seriál nebo vyzkoušejte hodinu badmintonu. Nezapomeňte ale, že i tyto aktivity si žádají kompromis, proto popřemýšlejte dopředu, jestli by daná aktivita partnerku bavila.

Hřejivá slova a doteky

Pánové, kdy naposledy jste svou partnerku spontánně objali, namasírovali jí záda nebo řekli, že je krásná?

Ne nadarmo se říká, že každá květina se musí zalévat, to stejné platí i u lásky. Slova ani doteky nestojí nic, a přitom udělají stejnou radost jako materiální věci. V případě, že vás na romantická slova moc neužije, zkuste je alespoň napsat. Každá snaha se cení a uvidíte, že i krátký dopis od statného muže okouzlí každou ženu.

Reklama

Související témata:

Související články

Maličkost, která posiluje manželský svazek

Není to jen stereotyp, který provází většinu dlouhodobých manželských vztahů. Může to být stejně tak nedostatek lásky, vzrušení, vášně a pochopení, co vztah...

Výběr článků

Načítám