Hlavní obsah

Osmiletá dívka otěhotněla po znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOGOTA

Teprve osmiletá dívka z Kolumbie se brzy stane maminkou. S překvapením to zjistili lékaři, když ji vyšetřovali v nemocnici, kam byla převezena. Těhotenství je však výsledkem znásilnění. Ve středu o tom informovala místní média.

Foto: Romana Indrová Semelková
Článek

Dívka trpěla závratěmi a stěžovala si na nadýmání v břišní oblasti. Policie ji nejprve podezírala, že v žaludku přenáší sáčky s drogami. Využívání lidí k nelegálnímu transportu omamných látek je totiž v zemi poměrně časté.

Po odborném vyšetření v nemocnici na jihu Bogoty však u dívky lékaři konstatovali těhotenství. Do jiného stavu ji dostal násilník, který ji pohlavně zneužil.

Rychle nastupující dospívání

Dívka je v 32. týdnu těhotenství. Podle lékařů jde o výjimečný případ předčasné puberty, která umožnila produkci vajíček. Běžná ovulace přitom začíná až přibližně ve věku třinácti let.

Děvče vypovědělo, že bylo napadeno zaměstnancem lékárny, která se nachází nedaleko jejího domu. Bydliště násilníka není známo.

Podle deníku El Tiempo matka dívky o znásilnění věděla. Na muže však trestní oznámení nepodala, neboť se vylekala jeho výhružek smrtí.

Reklama

Související články

Žena zažila 285 znásilnění

Dvacetiletá obyvatelka Německa se dušuje, že byla v životě mnohokrát znásilněna a několikrát zmlácena svým přítelem. Ten byl navíc pěkný záletník, doma...

Výběr článků

Načítám