Hlavní obsah

Orální a anální sex je stále oblíbenější u americké mládeže

Během posledních deseti let výrazně vzrostla mezi mládeží a mladými lidmi v USA záliba v orálním a análním sexu. Vyplývá to ze záznamů kliniky pro léčení sexuálních chorob v americkém Baltimoru.

Článek

Počet návštěvníků ve věku od 12 do 25 let, kteří uvedli, že v posledních 90 dnech zažili orální sex, se od roku 1994 zdvojnásobil na 32 procent. U dívek je tento nárůst ještě větší a orální sex praktikuje asi 38 procent návštěvnic baltimorské kliniky.

Nárůst je patrný i u análního sexu. "Ale je méně nápadný než u orálního sexu," uvedla lékařka Emily Erbeldingová. Od roku 1994 počet dívek praktikujících anální sex vzrostl ze tří procent na 5,5 procenta.

Podle Erbeldingové je tento stav dán tím, že orální sex mládež považuje za daleko bezpečnější. Řada z nich mu dokonce dává přednost i před klasickým stykem.

Odborníci však upozorňují, že i orální a anální praktiky mohou vést k přenosu některých nemocí. Zejména těch, které se velmi těžko zachycují při testu moči. "Test moči neodhalí například kapavku a chlamydii, které mohou být přenosné i orálním i análním sexem," dodala Erbeldingová. Podle ní je nutné, aby se lékaři svých pacientů ptali na jejich sexuální praktiky. Velmi to totiž může usnadnit stanovení diagnózy.

Anketa

Co u vás vede?
Orální sex.
25,4 %
Klasický vaginální sex.
48,8 %
Anální sex.
11,7 %
Masturbace.
14,1 %
Celkem hlasovalo 8318 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám