Hlavní obsah

Odskočit si po sexu na toaletu? Důležitější, než si myslíte

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večerní milování, spánek a následné probuzení s nepříjemným pálením při močení. To je realita, kterou mnohé ženy pravidelně zažívají. Přitom by stačilo, kdyby si před usnutím odskočily na toaletu.

Foto: Profimedia.cz

Mazlení po sexu bychom měly vyměnit za pár minutek na toaletě.

Článek

Většina párů zažívá klasické schéma sexu, které se skládá z předehry, milování, vyvrcholení a následného přitulení. Pravdou ale zůstává, že ze zdravotního hlediska byste k těmto čtyřem fázím měla připojit ještě jednu, a to cestu na toaletu. Jedině tak zamezíte vzniku cystitidy, tedy zánětu močového měchýře.

Ženy trpí častěji

V první řadě je důležité objasnit, že ženy mají močovou trubici posazenou níže než muži, a navíc ji mají blíže análnímu otvoru.

Z tohoto důvodu se bakterie během sexuálního styku rychleji prodírají močovými cestami, až mohou doputovat do močového měchýře. Naštěstí jim cestu můžete překazit tím, že si ihned po sexu dojdete na záchod.

„Moč propláchne močovou trubici a pomůže vyplavit nežádoucí bakterie,“ dodává pro Net Doctor lékařka Sarah Brewerová.

Z toho vyplývá, že mazlení po sexu bychom měly vyměnit za pár minutek na toaletě. Jedině tak zabráníme zánětu močového měchýře, který by se brzy mohl dostavit.

Ženy podceňují intimní hygienu, trápí je potom infekce a mykózy

Zdraví

Pomoc, pálí!

Pokud je vaše močení doprovázeno nepříjemným pálením, pak nezbývá nic jiného než se pustit do boje.

V počáteční fázi je důležitý dostatečný příjem tekutin, díky kterým bakterie rychleji vyplavíte z těla ven. Po ruce byste měla mít láhev s vodou, případně hrnek s urologickým čajem.

Mnozí se také domnívají, že přírodním pomocníkem jsou brusinky, které obsahují vysoké množství antioxidantů. Existuje ale málo důkazů, které by potvrzovaly jejich zázračnou moc.

Při akutním zánětu močového měchýře byste měla neprodleně navštívit lékaře, který vás vyšetří a pravděpodobně předepíše antibiotika. Počítejte s tím, že průměrná léčba zánětu trvá tři až deset dní.

Tři super byliny pro posílení močového měchýře

Zdraví

Prevence je základ

Zánět močového měchýře bychom neměly podceňovat, a tak je dobré dbát na prevenci. V ideálním případě se před každým pohlavním stykem omyjte a teprve poté se oddejte sexuálním hrátkám.

Následně je důležitá již zmiňovaná pauza na toaletu, kterou opět můžete doplnit o omytí vaginy. I když se postup může zdát zdlouhavý, věřte, že zdravý močový měchýř stojí za to!

Barva moči může odhalit i závažné zdravotní problémy

Zdraví

Reklama

Související témata:

Související články

Ženská ejakulace - můžete ji zažít i vy?

Jedním z nejspornějších témat v oblasti sexuality je ženská ejakulace. Některé ženy tvrdí, že ji zažívají na pravidelné bázi, jiné se domnívají, že jde...

Nejčastější mýty o sexu během menstruace

Oddávat se sexuálním hrátkám během menstruace je pro někoho tabu, pro jiného běžná záležitost. Zároveň jde o téma, které je stále opředeno mýty a domněnkami....

Není orgasmus jako orgasmus

Klitorální, vaginální a smíšený – to je základní členění orgasmů, se kterým se pravděpodobně setkala každá žena. Věděly jste ale, že existuje ještě dalších...

Výběr článků

Načítám