Hlavní obsah

Nový test připomene ženám správný čas na mateřství

Korzo, Novinky, Kiser Network
LONDÝN

Ženy v mnoha zemích stále častěji odkládají mateřství na pozdější věk, místo toho se co nejdéle věnují studiu a následně budování kariéry. Některé pak práce pohltí natolik, že zapomenou na své biologické hodiny a matkami se pak stávají skoro na poslední chvíli. Od starostí o tikající hodiny jim má nyní pomoci nový test.

Článek

Britská firma hodlá již v lednu prodávat test, který bude určen ženám, které neodhadnou, kolik jim jště na početí potomka zbývá.

Test dokáže totiž přesně stanovit, jak dlouho ještě bude žena ovulovat a kolik oplodnění schopných vajíček má k dispozici. Jeho uživatelka se napříště obejde bez složitého zkoumání hormonálního stavu.

"Ženy se hodně zajímají o to, kdy je ten správný čas na založení rodiny," vysvětlil pohnutky vědců Clare Brown z britského ústavu pro neplodnost.

Test se nejprve začne prodávat jen ve Velké Británii. Experti už ale novinku přirovnávají k průkopnickému objevu antikoncepčních pilulek, který by mohl získat věhlas po celém světě. Cena testu nebyla zveřejněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám