Hlavní obsah

Nový přípravek na povzbuzení ženské touhy

Právo, Radim Uzel

Nedávno jsem četl senzační zprávy o novém prostředku, který prý dokáže udělat z každé ledové královny úplnou dračici a to za pouhých 24 hodin. Jedná se o gel s mužským pohlavním hormonem: testosteronem. Žena si ho nanese na kůži předloktí a hormon se tam vstřebává do těla.

Článek

Několik dam se mylně domnívalo, že příznivý účinek gelu vylepší, když si ho napatlají rovnou na přirození. Bohužel nevylepšily, a už vůbec se jim neosvědčil jako lubrikační gel, kterým není. Přes kůži paže se testosteron dostane do krevního oběhu. Průměrný počet souloží se pak údajně zvýší z 2,1 na 7,1 za měsíc. Podle zahraničních novinářů by to znamenalo, že hormon zlepší chuť žen na sex o závratných 238 procent. Pro česká média bych ten údaj zaokrouhlil rovnou na 300 procent.

Ženské libido podléhá více vlivům

Ve skutečnosti to s ženskou pohlavní touhou není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ženské libido podléhá daleko více vlivům psychosociálním než pouze hormonálním. Hormony na něj mají téměř zanedbatelný účinek.

Už ve starých učebnicích sexuologie se traduje, že mužský pohlavní hormon působí na ženskou sexuální touhu příznivě. Každá žena však reaguje trochu jinak. A dávkování by proto mělo být velice individuální.

Rozhodně tu neplatí heslo Čím více, tím lépe. Z ženy nadopované testosteronem se místo sexuální dračice může snadno stát mírně agresivní osoba s ochlupeným podbřiškem a náznakem knírku pod nosem.

Počet souloží navíc nemusí zvýšit pohlavní touha, ale vztah k penězům. Zázračný gel, který si lze koupit jen na lékařský předpis, má totiž stát kolem 650 Kč. Šetrní partneři si tedy mohou říct: „To by v tom byl čert, abychom si své peníze trochu neužili.“

Změna chování

Připomíná mi to situaci pána, který si v sexshopu koupil jakýsi erotický parfém. Po jeho použití očekával houfné útoky sexuchtivých žen. A ejhle, výsledek se skutečně dostavil. Ale ne proto, že by jim začal tak omamně vonět, spíš proto, že změnil své chování. Snažil se tak zužitkovat několik set korun, které za něj dal.

Objektivní účinek na zvýšení libida můžeme zjistit pouze dvojitým slepým pokusem. Vědci při něm porovnávají efekty zkoumaného preparátu a neúčinné látky. Žádná z pokusných osob při tom neví, který přípravek účinnou látku obsahuje a který nikoli.

Pokud vím, prošel podobnými zkouškami pouze preparát obsahující L-arginin, L-citrulin a několik dalších látek. Zlepšuje prokrvení pohlavních orgánů. Ale ani tento prostředek nefunguje v případech, kdy se partner chová neurvale nebo agresivně.

Ženská sexuální touha je velice křehkou květinou. A jako většina květin vyžaduje především pozornou a láskyplnou péči. Na hormony bych proto u ní příliš nespoléhal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám