Hlavní obsah

Nevěru častěji odpouští ženy než muži

Novinky, Karolina Zarzycká

Každému se to může stát. Má doma harmonický vztah, stejně ale jednou potká protějšek, se kterým mu stojí za to zhřešit. Po probdělé noci se vrací domů a čeká, co bude. Zdá se, že žárlivost vyvolává u ženy a muže rozdílné emoce. Psychologové prokázali, že žena muži nevěru odpustí snáz.

Foto: Profimedia.cz

Nevěrnému muži dá jeho žena ještě druhou šanci, neboť se bojí ztráty vztahu a bezpečí rodiny.

Článek

Při sledování cizoložných vztahů přišli psychologové na to, že žena prožívá rozdílné pocity než muž, když přijde na nevěru svého protějšku. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Žena se bojí ztráty vztahu, proto odpouští

Rozdíly je možno vypozorovat díky evolučním instinktům a vyplývá z nich, že žena nevěrnému muži odpustí snáze, protože má v sobě zakořeněnou potřebu jistoty a bezpečí rodiny a dětí.

Doufá, že jeho flirt byl jednorázový "úlet". Poslední, co by si přála, je, aby navázal citový vztah s další ženou. Proto podvedená žena většinou dá svému muži ještě druhou šanci.

Muži nechtějí vychovávat cizí dítě, proto neodpouští

Naopak podvedený muž je často veden svou ješitností a na nevěrnou ženu hledí jako na sexuchtivou mašinu, která si dovolila chtít jiného samce než jej. To, že by se mohla také nově zamilovat, už tolik neřeší.

Bojí se totiž, že pokud se jeho žena vyspí s jiným mužem, nemá už jistotu, že případně narozené dítě bude jeho. Nechce se starat o cizí děcko či z hlediska evolučního narušit genovou linii jejich rodu.

Ze studie ovšem také vyplynulo, že páry stále častěji lpí na citové stabilitě.

Reklama

Související články

Ženská nevěra - fenomén dnešní doby

Nevěra je z velké části přisuzována zejména mužům, podle posledních průzkumů ale ani ženy nezůstávají pozadu. Spíše naopak. Ženy se jen s milenci nechlubí...

Zadanou ženu atraktivním vzhledem neokouzlíte

Ženy jsou skutečně z biologické podstaty věrnější než muži. Zatímco u mužů status „zadaný“ na jejich choutky užít si vedle žádný vliv nemá, pro ženy je to...

Nevěru nejčastěji prozradí zbloudilá esemeska

Ačkoliv si záletníci často velmi pečlivě vybírají, jaké nejbezpečnější místo tajné schůzky zvolí, hlídají obezřetně fleky na košili či usvědčující vůni,...

Výběr článků

Načítám