Hlavní obsah

Nevěra muže přispívá k funkčnímu manželství, tvrdí psycholožka

Novinky, Jakub Kynčl
Paříž

Nejznámější francouzská psycholožka přišla s tvrzením, na které se bude většina žen dívat skrz prsty. Uvedla totiž, že nevěra manželů je známkou funkčního manželství. Maryse Vaillantová tvrdí, že by měli francouzští muži přestat být označováni jako sukničkáři, jelikož milenka může ve skutečnosti značně vylepšit jejich manželství.

Článek

Maryse Vaillantová ve své nové kontroverzní knize pojednávající o manželství "Muž, láska, nevěra" uvedla, že jejím cílem je osvětlit nevěru jako něco normálního a zcela samozřejmého.

Podle její studie minimálně 39 procent mužů svou manželku v nějaké fázi života podvádělo.

"Většina to nedělala ale proto, že by své partnerky už nemilovali. Naopak. Jen potřebovali trochu dýchat. Pro velké množství mužů je monogamie obrovským utrpením a nevěra je takřka nevyhnutelná," uvedla ve své knize Vaillantová.

City? Ne, jen sex

Psycholožka uvedla, že až konečně Francouzky přijmou, že úmluva o věrnosti je pouze kulturní a nikoliv přírodní, bude vše daleko lepší. Nevěra je podle ní zcela nezbytná pro správné psychické fungování určité části mužů. Ti údajně stále milují svou partnerku, ale mají od přírody potřebu sexuálního styku s více partnerkami s nulovým důrazem na citovou stránku tohoto krátkodobého vztahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám