Hlavní obsah

Nemůžete najít pravého partnera? Pořiďte si psa, ten vaše šance zvýší

Novinky, Dana Sokolová

Snažíte se nalézt partnera pro život a stále nemůžete narazit na toho pravého? Pak nemrhejte zbytečně energií na vylepšování svého zevnějšku a běhání po barech a raději si pořiďte psa. Podle odborníků je to sice velká zodpovědnost, ale nikdy jindy nepotkáte tolik správných lidí, jako právě při procházce se svým psím miláčkem.

Foto: Profimedia.cz

Díky psímu miláčkovi prý máte větší šanci, že naleznete toho pravého.

Článek

Samozřejmě úspěch lovu se odvíjí od počtu společných vycházek a proto, čím častěji budete svého pejska venčit, tím větší pravděpodobnost je, že budete úspěšnější.

Všeobecně totiž platí, že psi vzbuzují zájem ostatních lidí a také odstraňují strach z prvotního oslovení. Díky svému pejskovi se tedy snáze seznámíte nejen s ostatními pejskaři, ale i dalšími milovníky zvířat.

Závazek, který se vyplatí

Než si však psího miláčka pořídíte, měli byste si uvědomit řadu věcí. Psí společník vám totiž nepřinese jen radosti, ale i starosti v podobě nutnosti pravidelného venčení za každého počasí, nutnosti zajištění hlídání, když budete chtít na pár dní odcestovat a pak také obrovskou míru trpělivosti, než si jej vychováte k obrazu svému.

Určitý čas i potrvá, než si na sebe s pejskem zvyknete a vzájemně se přizpůsobíte. Psychologové tento čas přirovnávají k počínajícímu soužití dvou lidí. I na nového partnera si člověk musí chvilku zvykat a přizpůsobit se jeho rituálům.

Zvykání si na psího miláčka tak může být i výbornou školou pro budoucí vztah s jiným člověkem a společné soužití.

"Ano, pes je skutečně velký závazek, který vás však natolik obohatí, že se investovat do něj rozhodně vyplatí," tvrdí pro Daily Mail známá spisovatelka Karen Wheelerová.

Jako příklad uvádí příběh známé herečky Jennifer Anistonové, které se změnil celý svět díky psím miláčkům Normanovi a Dolly. Podle Jennifer není nic krásnějšího, než když otevře dveře svého bytu a s obrovskou radostí se na ní vyřítí její psi. Mnohem snáze se jí tak daří překonávat pocit osamění a přestává mít čas na své hloupé sobeckosti. Navíc je i mnohem otevřenější ke svému okolí a kdo ví, jestli její současný tajemný partner není skutečně tím pravým.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám