Hlavní obsah

Nejvíce sexu mají prý hubeňouři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pokud si člověk stěžuje na nedostatek sexu, měl by se nejprve podívat sám na sebe, jestli není zakopaný pes třeba v jeho nadbytečných kilogramech hromadících se na břiše. Podle nové studie totiž nejméně sexu mají ti nejobéznější a nejvíce, světe div se, ti hubení. Zhoubnější vliv na sex má přitom obezita u žen než u mužů.

Foto: Profimedia.cz

Hubení lidé si užívají sexu nejvíce

Článek

Rozsáhlá studie Národního institutu zdraví a lékařského výzkumu v Paříži a Londýnské školy hygieny a tropické medicíny přitom odhalila, že ačkoli obézní ženy mají mnohem méně sexu, čtyřikrát častěji řeší nechtěné těhotenství.

Pro boubelky často sex není důležitý

To ale vysvětluje jednoduše skutečnost, že obézní ženy užívají méně často antikoncepci, méně často navštěvují gynekologa a nevyhledávají informace o prevenci nechtěného otěhotnění. O třetinu méně obézních žen než těch s normální postavou mělo za poslední rok sexuálního partnera, přičemž boubelky mnohem méně také považují sex za důležitý.

Do studie bylo zahrnuto 12 364 mužů a žen různého BMI ve věku mezi 18 a 69 roky.

„Kvůli sociálnímu tlaku a stigmatizaci se obézní ženy méně ochotně vrhají do sexuálních vztahů a méně souloží,“ míní jedna za autorek studie Nathalie Bajosová s tím, že rozdíl mezi štíhlými a obézními muži není tak výrazný jako u žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Co ženám nejčastěji ničí sexuální život

V zaměstnání a na ulici ženám obvykle sebevědomí nechybí, ovšem jakmile vejdou do ložnice, otřásá s nimi velká dávka nejistoty. Pro téměř tři čtvrtiny mladých...

Výběr článků

Načítám