Hlavní obsah

Nejlepší prevencí deprese a úzkostí je harmonické manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dunedin

Rozsáhlá mezinárodní studie z patnácti zemí světa potvrdila, že manželství prospívá psychice mužů i žen. V manželství totiž lidé trpí mnohem méně depresemi a úzkostmi, než samotáři. Vůbec nejhůře jsou na tom ale lidé, kteří procházejí rozvodem nebo se musejí smířit s ovdověním.

Článek

Studii, zkoumající více než 35 tisíc osob z patnácti zemí světa vypracovala klinická psycholožka Kate Scottová z University of Otago na Novém Zélandu.

Ve svém výzkumu se zaměřila nejen na deprese, ale také vliv manželství na úzkostnost a závislost na lécích, drogách či alkoholu. A její závěry byly pro mnohé překvapivé.

„Jedním z nejdůležitějších objevů je, že studie popírá to, o čem se v současnosti hodně píše, a to o tom, že je manželství lepší pro muže než pro ženy, z hlediska mentálního zdraví, " uvedla Scottová s tím, že podle ní manželství prospívá výrazně i psychice žen. Vdané jsou na tom totiž z tohoto hlediska mnohem lépe než svobodné, rozvedené či ovdovělé.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlépe se spí vdaným a zadaným ženám

Nemůžete večer usnout, nebo se v noci často budíte? Pak byste si měla nejspíše měla najít přítele či partnera. Podle nejnovějšího průzkumu mají totiž ženy...

Hubnutí může pomáhat proti depresím

Obézní lidé s depresí mohou podle amerických odborníků ulevit své psychice i tělu tím, že zhubnou. Při snížení tělesné hmotnosti se totiž sníží nejen riziko...

Výběr článků

Načítám