Hlavní obsah

Nejčastější chyby, kterých se ženy dopouštějí při navazování vztahů

Novinky, bok

Udělat na muže dobrý dojem, obzvláště v případě, pokud jde o potenciálního partnera, není nic jednoduchého. Snaha se rozhodně cení, někdy ale příliš horlivé chování může vést k pozdějšímu skřípání či dokonce rozpadu počínajícího vztahu. Podívejte se s námi, kterých chyb se v tomto smyslu ženy, a to i ty velmi atraktivní, dopouštějí nejčastěji.

Foto: Profimedia.cz

V současné době není ničím výjimečným, že si ženy platí útratu, při navazování vztahu si tím ale zbytečně zhoršují své vyhlídky na dlouhotrvající vztah.

Článek

Já si to zaplatím

Moderní doba přináší i moderní metody a změny v navazování vztahů. Zatímco dříve bylo například zcela samozřejmé, že útratu v kině či restauraci platil pouze a výhradně muž, dnešní emancipované ženy si s tím hlavu nelámou a mnohdy navrhují placení ony. To ale může být spíše ke škodě než užitku, pokud jde o seznamování.

Stále totiž platí, že pokud muž pozve ženu na rande, dává jí tím najevo, že má o ni zájem. A rovněž, co je důležitější, chce dát samozřejmě i najevo, že je schopen se o ni v případném budoucím vztahu postarat - a to dokáže i tím, že zaplatí vše, co si žena objednala, uvádí server Yourtango.

Pokud mu ale dáma navrhne, že si svou půlku zaplatí, dává mu tím najevo hned dvě věci - a ani jedna není při hledání partnerky pro muže příliš lichotivá. Zaprvé: že s mužem počítá spíše jako s kamarádem než s partnerem, proto si hradí své vlastní výdaje. A zadruhé: žena tím muži významně omezí možnosti, kde se může „předvést”, protože ukazuje, že je schopna se postarat sama o sebe.

Sex na prvním či druhém rande 

Sex je nedílnou součástí partnerského vztahu. Mnohé dámy proto zastávají názor, že čím dříve se s mužem vyspí, tím dříve si ho k sobě připoutají. Ne vždy to ale platí.

Muži jsou odjakživa dobyvatelé, a byť po sexu se svou vyvolenou touží, chtějí si ho i zasloužit. Když tak dostanou „odměnu” hned na začátku, například na druhém, nebo dokonce už prvním rande, může se stát pravý opak toho, co ženy očekávají - muž ztratí zájem a dotyčné zbydou jen oči pro pláč.

Drobné napínání a odkládání tak rozhodně neuškodí, ale i v tomto případě platí, že se nic nemá přehánět.

Plánování

Pokud se první rande vyvíjí dobře, je jasné, že oba v duchu počítají i s dalšími možnými schůzkami. Očekávání je fajn, ale pozor na plánování. Řada žen se totiž dopouští chyby v tom, že se snaží si další rande tzv. pojistit - tím, že pozvou muže na koncert, rodinnou oslavu, výlet atd.

To je ale nedělá mnohdy dobrotu - mužům podle odborníků prospívá, a dokonce si i užívají, když hned nevědí, na čem jsou, a musí se sami snažit. Jakmile žena dotyčnému vše naservíruje přímo pod nos, respektive mu dá najevo, co k němu cítí, je to příliš jednoduché, a tudíž pro řadu mužů i nezáživné.

Muži se snadněji a rychleji zamilují, pokud se musí sami snažit. Je lepší jim nechat prostor a pocit, že si svou vyvolenou museli zasloužit.

Reklama

Výběr článků

Načítám