Hlavní obsah

Nebojte se říct ne aneb Kdy je lepší odmítnout sex

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex je jedna z aktivit, která by měla být příjemná vždy pro oba partnery. Přesto se často přemáháme jenom proto, abychom utišily partnerovy potřeby, na úkor svých pocitů. V jakých chvílích je vhodné sex odložit na později?

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se říct partnerovi ne.

Článek

Když jste vyčerpaná

Je rozdíl cítit se unavená a vyčerpaná. Pokud jste přišla z práce vyřízenější než minule, je dost možné, že právě sex by vám mohl zlepšit náladu. Podle Daily Mailu totiž sex působí jako antidepresivum, a navíc stejně jako jiné druhy cvičení dodává tělu energii.

Pokud jste ale skutečně vyčerpaná a doma na vás čekají tři rošťáci, o které se ještě musíte postarat, nebo se potýkáte s akutními problémy, je lepší sex odložit na dobu, kdy se věci dají opět do pořádku a bude více času i energie věnovat se jeden druhému.

Když jste naštvaná nebo jste se pohádali

Hněv dokáže občas působit jako afrodiziakum, a proto spousta párů nedá dopustit na usmiřovací sex. Pokud jste ale jeden na druhého tak naštvaní, že se na sebe ani nedokážete podívat, je nesmyslné využít sex k usmíření. Při hádkách se totiž lidé cítí zranitelní a sex v tuto dobu tudíž není vhodný.

Když se nudíte

Myslíte si, že nudný sex je lepší než žádný sex? Pak jste na omylu. Nezáživný sex vám může pohled na tento milostný akt pěkně pošramotit, a proto je lepší se ho na nějaký čas zřeknout. Dohodněte se s partnerem, že si dáte v sexu pauzu například na měsíc a promyslíte si, jak ho mezitím zlepšit.

Tento přístup dá prostor k fantaziím, a navíc odloučení způsobí to, že se na milostné hrátky opět začněte těšit. Další měsíc zase můžete uplatnit taktiku, kdy nebudete moci při aktu používat ruce nebo naopak ústa. To vás přinutí k experimentování a vzájemnému poznávání, na které jste třeba už zapomněli.

Když jste se odcizili

Pokud není osoba, s kterou žijete, váš přítel, pak se z něj automaticky stane nepřítel. Odcizení se může táhnout dlouhá léta, a pokud se s tím nic nedělá, neexistuje jediný důvod, proč byste měla svému partnerovi nabídnout něco tak intimního, jako je sex.

Snažte se proto vzájemné neshody řešit, ať už sami, nebo pomocí terapeutů, protože skvělý sex sice může vyřešit spoustu věcí, ale problémy ve vztahu to nejsou.

Když to bolí

Jakákoliv bolest při sexu by měla znamenat jeho ukončení, a proto se nestyďte svému partnerovi říct, že vás akt zkrátka bolí. Nejčastěji dochází k bolesti při penetraci, přičemž na vině může být nedostatečné vzrušení, ale i vážnější problémy, které je zapotřebí řešit s gynekologem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám