Hlavní obsah

Náklonnost poznáte i beze slov

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I z neverbální komunikace se dá poznat, zda člověk, se kterým jdete na první schůzku, nebo jej potkáte na večírku, o vás jeví zájem, nebo ne. Kladné sympatie mohou prozradit i velmi běžné, leč málo nápadné signály.

Foto: Profimedia.cz

Oční kontakt je první známkou vzájemných sympatií.

Článek

Čím blíže, tím lépe

Pokud si všimnete, že se k vám milý protějšek snaží dostat blíž, nebo se v průběhu večera stále častěji objevuje ve vaší blízkosti, pravděpodobně má o vás zájem, zaměřuje pozornost na vaši osobu. Jestliže na hru přistoupíte, začněte s očním kontaktem.

Oční kontakt

Věnujte pozornost tomu, pokud se s vámi někdo v baru nebo ve společnosti snaží navázat oční kontakt. Pokud jste zaznamenali, že nejde jen o klasické okukování, vaše pohledy se opakují, jsou delší a delší, je pravděpodobné, že jsou mezi vámi určité sympatie.

Ruce v bok

Neignorujte to, jak se někdo, kdo je pro vás atraktivní, chová, nebo jakou zaujímá pózu. Pokud se drží za poutko u kalhot, nebo má ruce v bok, značí to jeho zájem, píše wmnlife.com. Takové chování je typické zejména u sebevědomých jedinců.

Letmé dotyky

Je v pořádku, pokud se se svým protějškem dostanete do užšího kontaktu, budete konverzovat a on se vás čas od času letmo dotkne. Jestliže je vám to tak příjemné, pokračujte v komunikaci, případně můžete nesmělé dotyky opětovat a ukázat, že vás protějšek přitahuje.

Zvednuté obočí

Stydliví jedinci mají tendence klopit zrak k zemi, když vidí někoho, kdo se jim líbí. Nevykládejte si to tedy špatně. Ač první dojem může být nesmělý a spíše než zájem ve vás vyvolává nejistotu, opak může být pravdou. Je to zcela přirozená reakce. Pokud má ale člověk oči otevřené dokořán a zvedá obočí, znamená to jistojistě jednu věc, a to, že se mu líbíte.

Úsměv

Úsměv a dobrá nálada jsou vždy znamením toho, že je vše na dobré cestě. Mějte na paměti, že nikdy nedostanete druhou šanci, abyste udělali první dojem. Úsměv je ten nejcennější a nejjednodušší doplněk, na který by se nemělo zapomínat.

Naklánění hlavy

Některé ženy to možná ani neví, ale naklánění hlavy na stranu může prozradit víc, než byste čekali. Znamená totiž, že člověka zajímá to, co říkáte, a chce slyšet každé slovo, nic mu nesmí uniknout. To je dobré znamení, že vám protějšek naslouchá a zajímáte ho.

Zrcadlení

Pokud člověk kopíruje vaše pohyby podobně jako byste se dívali do zrcadla, nebo pozorujete takové chování na sobě, jde také o jedno z dobrých znamení. Někteří odborníci dokonce tento jev považují za velmi vstřícné gesto a lichotku. Vykládají si jej tak, že pokud je do vás někdo zakoukaný, nevědomky kopíruje vaše chování a gesta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám