Hlavní obsah

Na Ibize kvete sexuální turistika

Novinky, Korzo/P
IBIZA/LONDÝN

Ostrov Ibiza se stal nejoblíbenějším místem, kam se obyvatelé Velké Británie rádi vracejí. Důvod je prostý - prožijí zde totiž dovolenou plnou sexuálních radovánek s jedním či více náhodnými partnery. Vyplývá to z čerstvého anglického průzkumu, jemuž se podrobilo asi patnáct set turistů ve věku od 16 do 35 let.

Foto: Michal Mucha

Pamětní mince v kategorii Osobností vojenského a sportovního parašutismu.

Článek

Více než čtvrtina mužů a jedna ze sedmi žen užívající si dovolenou na Ibize přiznává, že během své návštěvy na ostrově lapili alespoň dva sexuální partnery.

11% mužů a 3% příslušnic slabšího pohlaví dále přiznalo, že se během dovolené oddalo sexu s více než šesti intimními partnery.

Většina návštěvníků také na ostrově prožije bohatší sex než za půl roku ve své zemi.

"Ibiza je prostě rájem pro sexuální hrátky. Jinak se to zřejmě nazvat nedá," říká autor průzkumu profesor Mark Bellis, který se zabývá sexuálně přenosnými nemocemi v Centru veřejného zdraví na univerzitě v Liverpoolu.  

Cesta za sexem

Zhruba sedmnáct a půl procenta dotázaných přiznalo, že hlavních důvodem jejich cesty je výhradně sex. Podle Bellise se například mezi tisícovkou britských turistů, kteří cestují na Ibizu, najde hned pětaosmdesát lidí, kteří plánují sex s cizincem.

Autoři průzkumu se zaměřili zejména na pohlavně přenosné choroby, které se sexuální turistikou šíří, a také na to, zda turisté používají ochranu.

"Zarážející je fakt, že jen šedesát procent turistů odpovědělo, že pravidelně používají kondom. Za poslední tři roky se přitom počet nechránících se lidí děsivě zvýšil. Je potřeba s tím něco dělat," uvedl profesor Bellis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám