Hlavní obsah

Muži si vybírají protějšek podle vzhledu, ženy podle hlasu

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži a ženy hodnotí opačné pohlaví naprosto odlišně. Když přijde na hledání perfektního partnera či partnerky, zaměřují se muži především na vzhled a fyzické vystupování žen, zatímco ženy jsou okouzleny tónem mužského hlasu a způsobem partnerovy mluvy. Tvrdí to vědci z Bath University.

Článek

Britští odborníci se ve své studii zaměřili na to, jak dlouho člověku trvá, než zapůsobí na opačné pohlaví a také čím zapůsobí. Sedm z deseti mužů - největší procento - uvedlo, že jejich rozhodování o vhodné partnerce ovlivňuje především její vzhled a vystupování. Zatímco sedmačtyřicet procent žen - také největší procento mezi ženami - reaguje na mužský hlas a způsob mluvy. Některé ženy okouzluje i akcent a podle většiny hlas dokonale odhalí mužovu osobnost.

Vědci také zjistili, že devět z deseti lidí je o vhodnosti svého protějšku rozhodnuto do patnácti vteřin. "Tolik času člověku stačí, aby odhadl, zda je jeho naprosto neznámý protějšek vhodný ke společnému životu," shodli se vědci, kteří ve studii zkoumali čtyřicet svobodných lidí a také nahrávky náhodných párů skrytou kamerou.

Reklama

Související témata:

Související články

Láska a sex v manželství

Hodně žen po letech manželství jakoby ztrácí radost a potěšení z blízkosti svého muže a něžné doteky pod peřinou odbývá slovy: "Dnes ne, miláčku, jsem příliš...

Co by člověk neudělal pro skupinový sex

První podmínkou bývá často přesvědčit svého partnera. Když ten řekne rezolutní ne, tak už mnoho nenaděláte. Co když ale řekne, že není proti, ale ustanoví...

Výběr článků

Načítám