Hlavní obsah

Muži si často kupují větší kondomy, než skutečně potřebují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexington

Přestože je kondom doposud jediná bezpečná ochrana před početím a zároveň před pohlavními nemocemi, velká část mužů ho stále odmítá používat. Podle rozsáhlé studie Kinseyho institutu v Indianě je to dáno především špatnými zkušenostmi mužů. Jen za poslední čtvrtletí se totiž až 45 procent mužů setkalo se špatně padnoucím typem ochrany.

Foto: Profimedia.cz

Muži si často kupují větší velikost kondomu než skutečně potřebují.

Článek

"U používání kondomů je velmi důležité zvolit správnou velikost, jedině tak bude muže i ženy skutečně chránit a nic je nebude odrazovat od jejich používání," upozorňuje doktor Richard Crosby z University of Kentucky.

Špatné označení kondomů

Z průzkumu v USA vyplynulo, že v posledním čtvrtletí užilo kondom špatné velikosti 45 procent mužů ve věku mezi 18 a 67 roky. Většina z nespokojených uživatelů uvedla, že kondom praskl či sklouzl a byl nepříjemný po nasazení. A tato skupina pánů také dvakrát častěji hlásila sníženou kvalitu požitku ze sexu.

"Proto je velmi důležitá osvěta a také lepší značení velikostí u kondomů," dodává Crosby.

Podle odborníků jsou totiž muži často ješitní a kupují si větší velikost než skutečně potřebují. Vede je k tomu i označení kondomů "malé" či "střední".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám