Hlavní obsah

Muži prý v domácnosti pomáhají, ženy to ale ignorují

Novinky, Dana Sokolová
Londýn

Muži v domácnosti pracují víc, než si mnozí myslí. Jen o tom tolik nemluví a tak si toho ženy většinou ani nevšimnou. Tvrdí nejnovější průzkum společnosti Dove, ze kterého vyplynulo, že muži tráví péčí o domácnost až 13 hodin týdně a to včetně čištění WC, vynášení odpadků a převlékání ložního prádla.

Foto: Profimedia.cz

Moderní muž pomáhá v domácnosti víc, než ženy tuší.

Článek

Mezi nejoblíbenější činnosti mužů patří prý vynášení odpadků. Podle průzkumu to dělá až 85 % všech dotázaných. Následuje nošení tašek s nákupem (80 %) a na třetím místě je nákup potravin (75%) a starost o to, aby lednice byla vždy řádně naplněna.

Muži méně hovoří a víc konají

Bohužel málokterá žena tyto aktivity ocení, jelikož prý až 60 procent žen tyto věci přehlíží. Podle mužů je to dáno tím, že prý udělají spoustu věcí i bez toho, aby se před ženou pochlubili. Což naopak ženy obvykle nedělají.

Ze studie dále vyplynulo, že muži průměrně tráví pracemi v domácnosti 4,7 hodin týdně, 1,5 hodiny týdně se pak věnují modernizací bytu či pracím kolem domu a 6,9 hodin péčí o děti.

"Náš výzkum jen potvrzuje, že moderní chlapi se nestydí za to, že pracují doma ba naopak. Moc dobře si uvědomují, že nicnedělání v domácnosti je jen přežitek," uvedl pro Daily Telegraph brand manažer značky Dove Paul Connell.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám