Hlavní obsah

Muži kvůli nevěře žádají o rozvod častěji než ženy

Novinky, bok

Nevěra byla součástí partnerských vztahů od nepaměti. Zatímco se o ní ale v dřívějších dobách nahlas příliš nemluvilo, a rozhodně nebylo běžné, že by se kvůli ní hned lidé rozváděli, dnes je to na denním pořádku. Nevěra je častějším důvodem k rozvodu především u mužů, kteří dokážou danou věc tolerovat, nebo dokonce odpustit méně často než ženy.

Foto: Profimedia.cz

Častým důvodem rozvodu bývá nevěra jednoho z partnerů. Muži jsou v dané situaci mnohem méně tolerantní než ženy. Ilustrační foto

Článek

Průzkum, který měl za úkol zjistit vztahové potíže, které následně vedou k rozvodu, si zadala britská advokátní společnost Hall Brown Family Law.

Ellen Walkerová, advokátka ve zmíněné firmě, uvedla, že ženy častěji než jejich protějšky mají tendence udržet vztah jako takový i přes provalenou nevěru partnera.

„Opakovaně jsme překvapováni, kolik mužů a žen dokáže doslova zavírat oči před špatným chováním svých protějšků,” cituje její vyjádření server Independent.

„Naše případy ale také dokládají, kolik lidí nakonec v takové situaci zjistí, že jim došla trpělivost a že už nejsou schopni nadále danou situaci ignorovat,” dodala.

Zároveň také dodala, že pravděpodobnost, že muži budou tolerovat nevěru svých manželek, je mnohem menší než v opačném případě.

Britský národní statistický úřad v říjnu minulého roku zveřejnil data, ze kterých vyplynulo, že od roku 1996 se počet žen žádajících o rozvod z důvodu nevěry partnera snížil o celých 43 procent, zatímco počet mužů žádajících o rozvod ze stejného důvodu se za tutéž dobu zvýšil zhruba o třetinu.

Nejčastějším důvodem, kvůli kterému jsou muži a ženy ochotni zůstávat v manželství i přes provalenou nevěru, jsou podle Walkerové děti. „Udržení manželství je hlavní pro blaho dětí. Jakmile ale odrostou a opustí domov, mnoho párů v tom vidí najednou šanci, jak ukončit nešťastné manželství,” dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám