Hlavní obsah

Muži častěji vyjádří lásku jako první

– Washington

Vyjádřit skutečnou lásku slovy bývá pro mnohé velmi složité. Obvykle uplyne mnoho času, než toho jsou partneři schopni. O to zajímavěji zní zpráva, že slůvka "miluji tě" řeknou častěji první muži. Ukázala to studie odborníků z Pensylvánské státní univerzity publikovaná v nejnovějším čísle časopisu Journal of Social Psychology.

Foto: Profimedia.cz

Muži vyjadřují svou lásku slovy obvykle jako první.

Článek

Studie vycházela z průzkumu mezi univerzitními studenty. Při dotazování psychologové zjistili, že ve vztahu se muži cítili zamilovaní dřív než ženy. Třikrát častěji také byli první, kdo řekl "miluji tě".

Podle Harrisonové tak studie může narušit společenský stereotyp, podle kterého jsou muži pragmatičtější a méně emotivní než ženy. "Ženy jsou možná vnímány jako méně racionální ve věcech lásky, protože vnímají intenzivněji emocionální prožitky," uvedla Harrisonová.

Studie naopak potvrdila všeobecné přesvědčení, že muži chtějí sex ve vztahu dřív než ženy. Dotazovaní muži ho očekávali po několika týdnech, zatímco ženy chtěly čekat několik měsíců.

Tato skutečnost podle Harrisonové může mít vliv i na to, že muži podle studie vyjadřují svou lásku dřív než ženy. "To, že se muži zamilují dřív a dřív vyjádří svou lásku může být vedlejším produktem toho, že dávají rovnítko mezi lásku a sexuální touhu," podotkla psycholožka.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zaručeně sbalit chlapa na celý život

Najít toho pravého muže pro život dnes není vůbec jednoduché. Přestože existuje celá řada možností pro seznámení, stále více lidí s tím má problémy. Někdy za...

Díky jídlu se můžete zamilovat i rozejít

Málokdo si uvědomuje, jak důležitou roli hraje jídlo v našem partnerském vztahu. Podle psychologů na jídle závisí i výsledek seznamování a dokonce může být...

Výběr článků

Načítám