Hlavní obsah

Muži a ženy o sexu aneb Tipy, jak si milování užívat co nejvíc

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální život není nejpodstatnější součástí vztahů, pokud ale není uspokojivý, prostě to není ono. Najít jednotný názor na to, co v posteli je a není ideální a jak té lepší varianty nejspolehlivěji dosáhnout, tak není snadné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vztahová a sexuální poradkyně a odbornice Tracey Coxová se své praxi věnuje již řadu let. Z širokého spektra poznatků od mnoha mužů a žen různého věku, sexuální orientace a životních etap sestavila základní přehled, který by mnoha dalším mohl pomoci při zodpovězení jejich otázek. Přehled přinesl server Daily Mail.

Muži o sexu

Konstruktivní odezva 

„Dostává-li se vám od partnerky jakákoli odezva, nemusí to být myšleno jako kritika,“ tvrdil například jeden z mužů. Dříve, když jeho partnerka při sexu navrhla, aby „přidal“, nebo naopak „ubral“, bral to zpočátku jako stížnost, že něco nedělá dobře. Až později si uvědomil, že ho nekritizovala, ale ve skutečnosti směřovala k tomu, co jí bylo příjemné.

Podobné libido

„Pokud nechcete celý svůj život strávit stěžováním si na chabý sexuální život, zkuste si najít někoho, kdo na tom bude s apetitem podobně.“

Nerozptylujte se 

„Plně se oddejte momentu. Je poměrně snadné zjistit, že se milujete s někým, kdo je myšlenkami někde jinde,“ zní další z názorů.

Používejte vibrátor 

Není pravdou, že by si muži sex neužívali, když přitom žena používá i vibrátor. Naopak, sledovat partnerku, která si umí udělat sama dobře, dodá následnému milování zcela nový rozměr, tvrdí nejeden muž.

Zajistěte si soukromí

Máte-li doma děti jakéhokoli věku, zajistěte si předem, že vás doma při sexu nenačapou. Není to tak ani kvůli vám, ale kvůli nim.

Užívejte si sex 

Rada nejednoho muže ženám zní: Místo soustředění na to, abyste byla dobrá v posteli, se snažte si sex především vždy užívat. Pokud to tak bude, budou i muži spokojení.

Ženy o sexu

Neptejte se, pokud nechcete slyšet odpověď

I když mají lidé tendenci ve vztahu nic před sebou neskrývat a plnit pokud možno co nejvíce partnerova přání, ne vždy je realita únosná. „Jednou jsem se zeptala partnera na jeho sexuální fantazie. Od chvíle, kdy mi řekl, že sní o skupinovém sexu, jsem doslova paranoidní a předpokládám, že si sex se mnou neužívá. Pokud to neunesete, raději se neptejte,“ tvrdí jedna z žen.

Nebojte se zvukových projevů a komplimentů

Další rada od žen, tentokrát mužům, zní: Nebojte se chválit a projevovat nahlas své pocity. „Když jsem nahá a muž mi řekne, že jsem sexy, je to mnohem svůdnější a přitažlivější než sebelepší technika v posteli,“ podotýká další.

Nepředstírejte orgasmus 

Za svého působení vztahová odbornice vyslechla od žen i mnohá zjištění, která mohou pomoci dalším kolegyním v lepším prožitku.

„Předstírání orgasmu je zbytečné, nevyjde z toho nic dobrého. Navíc je to vůči partnerovi nefér. Pokud vás nedokáže dovést až na vrchol, nevadí. Hlavně nepředstírejte, raději mu ukažte, co vám udělá dobře,“ popisuje Coxová další z četných problematik, které mohou v sexuálním svazku vyvstat.

Správný čas na sex 

Správný čas na sex s novým partnerem je tehdy, pokud jste opravdu připravená. Neexistují na to žádná pravidla. Dopřejte si tolik času, kolik potřebujete, nenechte se nikým ovládat ani do ničeho nutit. Výsledek bude stát za to.

Fakta o sexu, která je dobré znát
Pokud nebudete otevřeně mluvit o sexu, nikdy si ho naplno neužijete.
Sex není něco, co přichází přirozeně. Nerodíme se s vědomostmi, jak někoho milovat a jak se milovat, učíme se to.
Dopřejte si víkend o samotě - bez povinností, rodiny, dětí, práce. Pokud nezvládnete víkend, zkuste alespoň společný večer. Mnoho párů takové chvíle vyvedly ze zajeté rutiny.
Čiňte první kroky tak často, jak to jen půjde. Pokud budete vždy čekat, až partner bude iniciovat sex, nemusíte se taky dočkat.
Nebojte se orálního sexu - hlavně pro ženy je to často jediný spolehlivý způsob, jak dosáhnout orgasmu.
Předehra je taky sex.
Není povinností partnera naladit vás na sex. Chcete-li se milovat, udělejte pro to vše možné.
Touha není jedinou motivací, proč mít sex - činit partnera šťastným, vytvořit mezi vámi spojení, užívat si společné chvíle - i to jsou dobré důvody.
Nesmlouvejte. Jednou bude sex po vašem, podruhé podle partnera. Zní to jako skvělé řešení, ale není. Oba partneři by měli být pokaždé naladěni na stejnou vlnu.
Nejlepší orgasmus je zpravidla ten, který si užijete o samotě. Je to i proto, že se podvědomě nebojíte reakcí druhých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám