Hlavní obsah

Muž u dřezu je pro ženu přitažlivější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Muži, kteří pomáhají v domácnosti, se stávají pro své manželky sexuálně přitažlivějšími. Rovněž poskytují velmi pozitivní výchovný příklad svým dětem, tvrdí američtí vědci. Jejich nová studie ukázala, že děti, které si svůj díl domácích prací odbývají společně se svými otci, mají tendenci být přizpůsobivější a společensky uvědomělejší, protože se učí demokratickým hodnotám už v raném věku.

Foto: Dana Ehlová

Zahájení výstavy

Článek

"Muži, kteří vykonávají domácí práce, učí děti spolupráci a demokratickým rodinným hodnotám," řekl vedoucí výzkumu Scott Coltrane, sociolog kalifornské univerzity, britskému listu The Daily Telegraph.

Vědci studovali výsledky celostátního průzkumu 3563 dětí a jejich rodičů. Nikoho nepřekvapilo, že muži provádějí celkově méně domácích prací než jejich manželky. Podle studie ale docela často nakupují či vyzvedávají děti ze školy, stejně jako občas vaří a uklízejí. Muži také podle studie tráví více času se svými dětmi než předchozí generace.

Když muži pomáhají, ženy jsou méně stresované

"Vzhledem k tomu, že domácí práce vykonává celkově méně mužů než žen, pomoc těch, kteří tak činí, o to více působí na jejich děti," uvedla socioložka Michele Adamsová.

Pokud muži pomáhají s domácími povinnostmi, jejich manželky jsou méně stresovány a lépe zvládají své vlastní vytížení v práci a doma, vysvětlil další člen výzkumu John Gottman. A dodal, že pomoc partnera v domácnosti vnímají ženy jako signál lásky, a proto se pro ně jejich muži stávají sexuálně přitažlivějšími.

Anketa

Dělíte se s vaším partnerem/partnerkou o domácí práce?
ano
74 %
ne, vše dělá muž
7,8 %
ne, vše dělá žena
18,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 231 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám