Hlavní obsah

Mnozí nevěrní muži jsou ve svém stávajícím vztahu spokojeni

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za mužskou nevěru nemůže vždy jen nespokojenost ve stávajícím vztahu. Mužům obvykle doma nic nechybí ani se zde necítí nešťastně. Jak vyplynulo z výzkumu amerických odborníků z Rutgersovy univerzity, více jak 56 % všech nevěrníků je ve svém vztahu velice spokojeno a vůbec nepomýšlí na rozchod či rozvod. Co je tedy vede k nevěře?

Foto: Profimedia.cz

Až 60 % všech románků zažívají muži v práci.

Článek

Dost často je hlavním viníkem nedostatek romantiky. A to hlavně v okamžiku vyhasínající prvotní vášně, kdy se partneři začínají usazovat a plánovat děti. Muži tak přestávají být středem pozornosti a romantiku nahrazuje každodenní všednost a péče o děti. Není totiž pravdou, že muži nejsou romantičtí, je tomu přesně naopak.

Pokud chce žena předejít mužské nevěře, pak se sama musí snažit doma navozovat romantické okamžiky a s partnerem komunikovat nejen o práci a úspěších či neúspěších potomků, ale také o muži samotném. O jeho zájmech či o tom, co je spolu spojovalo v období zamilovanosti. Zároveň žena nesmí zapomínat na doteky a pohlazení.

Paradoxem je, že muži nevěru jako takovou mnohdy sami nevyhledávají. Ženy se jim často samy nabízejí, a to zejména ty z jejich blízkého okolí. Ne náhodou až 60 % avantýr zažívají v práci anebo se ženami z blízkého okolí. Milenkami tak bývají kamarádky manželky, jejich sestry, sestřenice apod.

Jedinou šancí, jak se tomuto vyhnout, je zamezit partnerovým příliš častým popracovním aktivitám a plánovat společný program. Což samozřejmě neznamená jen společný úklid domácnosti a výlety s dětmi. Je dobré občas zajít na dobrý film do kina, romantickou večeři či si udělat jen tak pohodový večer doma plný mazlení a dalších důvěrností.

Rodinná terapeutka Susan Mandelová pak na svém blogu tvrdí, že muži podlehnou snadněji nevěře, když nevědí, jak řešit některé vztahové problémy. Dost často si myslí, že je další žena učiní šťastnějšími a domácí problémy pak samy vymizí.

Nevěrníky prozradí jejich chování 

Nevěrníci zásadně změní své chování. Obvykle jsou po sexuální stránce hyperaktivní a i doma začnou být najednou mnohem náruživější. Odborníci to vysvětlují tím, že díky nevěře se u nich opět probouzí sexuální apetit, podobně jako v dobách zamilovanosti. A ať se milenky snaží sebevíc, pokud to manželům po sexuální stránce klape, tak je muž při intimních chvilkách i s dlouholetou partnerkou uvolněnější.

Pokud tedy ženy zaregistrují náhlou změnu v manželově sexuálním apetitu, měly by být na pozoru. Jakmile se začne nevěra provalovat, muži se naopak začnou odtahovat.

Pokud už dojde k odhalení nevěry, pak jen málokterý pár dokáže nadále naprosto v pohodě fungovat dál. Určitá naděje zůstává u těch párů, kdy muž sám od sebe nevěru ukončí a začne o své manželství bojovat. Ale ani v takových případech to není vůbec jednoduché. Nejhorší je, když muž vinu za svou vlastní nevěru přičítá manželce a místo snahy o záchranu manželství ji zahrne výčitkami.

Dokážou-li se přes nevěru partneři přenést, pak jim i tato událost může oživit manželství. Důležité ale je, aby si nevěrník uvědomil, že chvilkové poblouznění za rozpad původního vztahu nestojí. A sám začal dělat vše pro navrácení důvěry. Svou pozorností a vnímavostí pak může vztah skutečně ještě víc posílit.

Můžete si myslet, že nevěrní muži jsou amorální, bez jakékoli míry sebereflexe. Ale podle psychologů tomu tak rozhodně není. Mnozí z nich si vlastní chování vyčítají a pohrdají sami sebou kvůli své nerozvážnosti. Milenka jim tak místo kýženého sebevědomí dodá maximálně pocit, že jako muži, resp. manželé selhali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám