Hlavní obsah

Mnohé ženy jsou finančně nevěrné svým manželům

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy touží být finančně nezávislé na svých manželích. Proto si i zřizují svůj vlastní účet, s jehož obsahem se partnerovi nesvěřují. Podle odborníků se ale může jednat o tzv. finanční nevěru, kdy člověk před druhým zatajuje svou finanční situaci, ale i to, za co utrácí. Rozhodně se nejedná o ojedinělé případy. Podle amerického průzkumu svou finanční situaci před svým manželem zatajuje až třetina všech Američanek.

Anketa - společný bankovní účet manželůVideo: Novinky

 
Článek

Podle Daily Mailu to dělají ženy především v rámci své bezpečnosti, kdy si peníze střádají z důvodu strachu z případného rozvodu. Odborníci před tímto chováním ale varují. "Podle toho, jak pár hospodaří se svými penězi lze odhalit hodně anomálií o jejich vztahu," říká profesor Nigel Nicholson z London Business School, který se dlouhodobě zabývá výzkumem v oblasti vztahů a postojů k penězům.

"Peníze jsou velmi symbolické, ale mohou značit, kdo ve vztahu velí a má status toho odpovědného. Tradičně vždy velel muž, který byl i zároveň živitel rodiny. Bohužel mnohdy tímto postavením utlačoval svou partnerku, jelikož výrazně omezoval výdaje partnerky - měl rozhodovací právo, co si žena koupí a co již ne apod.

Dnešní doba je jiná. Mnoho žen vydělává shodně jako muž a někdy dokonce o dost více. Proto není divu, že ženy chtějí mít stejné rozhodovací právo o svých příjmech, jako měli dříve muži. Touží po finanční nezávislosti, což jim soukromé účty umožňují," dodává Nicholson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám