Hlavní obsah

Milostné románky na pracovišti zvyšují výkonnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Vztahy na pracovišti se dříve úzkostlivě tajily. Dnes je tomu jinak. Mladí lidé již nemají tolik příležitostí seznámit se a mnohem častěji k tomu využívají právě pracovní prostředí. Navíc jsou přesvědčeni o tom, že právě milostné románky, flirtování a třeba i láska v zaměstnání zvedají jejich pracovní morálku a výkonnost.

Foto: Profimedia.cz

Podle generace Y milostné románky do zaměstnání jednoduše patří.

Článek

Pro 84 procent dospělých z věkové skupiny 18 až 29 let by bylo naprosto samozřejmé, že by začali randit s někým, koho potkají na pracovišti, láska a milostné poměry v zaměstnání považuje za přímo pozitivní 71 procent z této věkové skupiny, protože prý takové vztahy zvyšují výkonnost a pracovní morálku.

Starší kolegové ve věkové skupině 46 až 65 let ale s nimi nesouhlasí a vnímají lásku a flirtování na pracovišti negativně, randit s někým z práce je ochotno jen 29 procent z nich a devět z deseti zaměstnanců tohoto věku si myslí, že jiné než pracovní vztahy jsou škodlivé a spíš práci škodí.

„Nejprve nám z rozsáhlého průzkumu vyskočí obrovský rozdíl v postoji mezi generacemi. Generace Y se dívá na svět velmi pozitivně,“ tvrdí Dean Debnam, prezident společnosti Workplace Options, která průzkum provedla.

„Starší zaměstnanci vyrostli a dospěli v době, kdy randění s kolegou bylo vnímáno obecně jako škodlivé, pokud ne přímo hloupé… Mladá generace Y navíc necítí tolik potřebu zůstat ve stejné práci, tolik se neobává o ztrátu zaměstnání,“ míní psycholožka Jean Baurová.

Reklama

Související témata:

Související články

Každá pátá láska začíná na pracovišti

Zamilovat se na pracovišti není nic složitého. Podle odborníků se lásce i sexu na pracovišti daří především díky tomu, že se zde setkávají lidé podobně...

Jak překonávat konflikty na pracovišti

Obecnou podstatou konfliktu je nesouhlas vyplývající z rozdílných názorů, postojů, hodnot nebo potřeb jednotlivců či skupin. Jeho kořeny mohou rovněž spočívat...

Výběr článků

Načítám