Hlavní obsah

Mexičanka porodila šestikilové miminko

MEXIKO

Pětatřicetiletá matka z Mexika přivedla minulý týden na svět potomka, který těsně po porodu vážil více než šest kilogramů. Podle lékařů připomíná velikostí spíše tříměsíční dítě. Porod probíhal císařským řezem na klinice v Monterrey na severu země.

Foto: Město Domažlice

Nové zásahové vozidlo má od čtvrtka Městská policie v Domažlicích.

Článek

Když lékaři cvalíka položili na novorozeneckou váhu, ručička se vyšplhala přesně na 6,067 kg. Pedrova šťastná maminka, Blanca Rosa de Leonová, vychovává již tři děti, žádné z nich však při porodu nepřesáhlo 3,6 kilo.

Velkého synka nečekali

Rodička spolu se svým manželem Salvadorem Garciou vyzvala prostřednictvím místní televizní stanice obyvatele, aby jim darovali oblečení a krmení pro statné miminko.

"Synek je požehnáním, ale nebyli jsme připraveni na tak velké dítě," přiznal novopečený otec pro televizi. "Máme oblečky na novorozence, ale nemyslím si, že mu budou," dodal.

Do Guinessovy knihy rekordů se zatím zapsalo dítě, které se v roce 1897 narodilo v Ohiu a údajně vážilo téměř jedenáct kilogramů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mexičanka si sama provedla císařský řez

Mexická žena si vlastnoručně provedla císařský řez, díky němuž přišlo na svět zdravé dítě. Podle ošetřujícího lékař jde zřejmě o první podobný případ, který...

Výběr článků

Načítám