Hlavní obsah

Mazlení a něžnosti jsou pro udržení vztahu důležitější než sex

Novinky, Dana Sokolová

Trápí vás nedostatek sexu v manželství? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Sex není pro udržení vztahu to nejdůležitější. Mnohem potřebnější je dostatek intimností v podobě vzájemných doteků, polibků a dalších něžností.

Foto: Profimedia.cz

Sledování televize v objetí může pocitově nahradit i sex jako takový.

Článek

Lidé jsou v zaměstnání stále více zatěžováni a tak není divu, že po příchodu z práce domů jim již nezbývá energie na jakékoliv aktivity s partnerem. Sex v pracovních dnech se tak týká stále menší skupiny manželů.

Přesto to nemusí vůbec znamenat, že jsou partneři ve vztahu nešťastní. Sex mohou nahradit zcela banální samozřejmosti, jako je držení za ruce při procházce, pusa na rozloučenou, vzájemné doteky při sledování televize či spánek v objetí.

Potvrzuje to i nejnovější průzkum, podle něhož intimnosti ve vztahu či frekvence mazlení je mnohem lepším ukazatelem kvality vztahu, než kvantita sexuálních styků.

"Objímání poskytuje smyslové potěšení, ale i pocit bezpečí, přátelství i pohodlí stejně jako sex," potvrzuje pro deník Daily Mail psycholožka a odbornice na vztahy Paula Hallová.

Výhodou intimity bez sexuálního podtextu je to, že partneři při ní mnohem více komunikují, což ještě více prohlubuje jejich vzájemnou emocionalitu.

"A tak se může stát, že vztah fungující mnohem více na něžnostech než sexu je kvalitnější a dlouhotrvající, než vztah, kde se provozuje každodenní sex," dodává Hallová.

Při sexu spolu lidé nemluví

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám