Hlavní obsah

Matka zavraždila pět novorozeňat

VARŠAVA

Třicetiosmiletá Polka zavraždila od roku 1992 pět svých dětí, a to ihned po jejich narození. Jolanta K. čtyři chlapce a holčičku nejdříve udusila a následně je vložila do modrého plastového barelu na rodinné farmě. Její čtyřiačtyřicetiletý manžel Andrzej K. možnou spoluúčast na vraždách odmítá. Krkavčí matka se k činu ve středu doznala.

Foto: Václav Vlasák

O vítězi turnaje rozhodovaly nájezdy. Ten nejdůležitější proměnil nejlepší střelec turnaje Tomáš Chyba.

Článek

Otřesný případ policie odhalila už v srpnu letošního roku. Kvůli probíhajícímu vyšetřování však dochází k uvolňování informací postupně. Již nyní je k identitě rodičů, vedle jejich křestních jmen, známo, že pocházejí z malé vesnice Czerniejow ležící nedaleko Lublinu.

Podle polské tiskové agentury PAP vychovávají manželé dvě dcery ve věku osm a dvanáct let.

Andrzej K. možnou spoluúčast na vraždách popírá, zatím ale neuvedl přesvědčivé vysvětlení, jak je možné, že opakovaná těhotenství ženy "přehlédl".

Pomohla DNA

Jolanta K. se přiznala k vraždám až dnes, kdy DNA testy vzorků odebraných z nalezených těl prokázaly, že je matkou všech zavražděných novorozeňat. První poznatky z vyšetřování dále uvádějí, že všechny děti se narodily v letech 1992 až 2000. Na jejich tělech se nenašly žádné rány, policie se proto domnívá, že byly do jednoho zadušeny. Prověřuje se rovněž možná spojitost s odložením živého novorozence na schody kostela, k němuž došlo v obci vloni.

Odhalená masová vražda dětí je v Polsku již letos druhá v pořadí. V březnu nalezli policisté ostatky dvou dětí a dalších dvou dorůstajících chlapců ve městě Lodž. Torza těl byla uložena v sudech, které se používají při výrobě kyselého zelí nebo nakládaných okurek. Vyšetřovatelé tehdy záhy usvědčili z hromadné vraždy rodiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám